Harmincadik alkalommal rendezett borversenyt a város önkormányzata, hegyközsége és a Patachich Gábor Borrend. A jubileumi alkalomra nemcsak keceli, hanem környékbeli mintákat is vártak, és a kistermelők nedűit a borászatoktól, cégektől külön kategóriában bírálták.

Április 8-án 10 órától a Fürtös vendéglőben 3 bizottság – Simon Cecília, Béla Zoltán és Pásztor Sándor irányításával – összesen 89 bor- és 27 pálinkamintát kóstolt. A kistermelők 31 borral, a nagyüzemek 58 borral képviseltették magukat, valamint szőlőből és törkölyből készült pálinkák kerültek a poharakba.

-Hirdetés-

A megjelenteket Forrai Ákos alpolgármester, Kornóczi János, a hegyközség elnöke és Lehőcz József, a borrend nagymestere köszöntötte. Főtisztelendő Fekete Szabolcs kanonok, címzetes apát, plébános papi áldásában részesítette a közreműködőket. A KEVI gimnáziumának tanulói, Minda Szintia, Sendula Judit és Szabó Zsófia a minták felszolgálásában segédkeztek, az önkormányzat dolgozói pedig adminisztrációs feladatokat láttak el.

A bírálat eredményeit a díjátadót követően tették közzé a szervezők, melyre április 29-én 19 órától a Városi Múzeumban került sor. Nagydíjjal jutalmazták az alábbi borokat, pálinkákat:

Kecel város fehérbora: Béla Borászat – Irsai Olivér
rozébora: Csanádi Szőlőbirtok – Kékfrankos rozé
vörösbora: Minda Gábor – Zweigelt

Kecel város kistermelői fehérbora: Hugyi László – Királyleányka
rozébora: Hugyi László – Merlot rozé
vörösbora: Cserni Károly – Cabernet sauvignon-Kékfrankos
Különdíj: Fekete Dominika – Kékfrankos rozé, Szolyák-Szabó Balázs – Rajnai rizling

Kecel város szőlőpálinkája: Dubai Lászlóné – Aletta szőlő
törkölypálinkája: Morvai Ferenc – Kékfrankos törköly
Különdíj: Tóth Zoltán – Kunleány szőlő (fahordó), Herczeg Imre – Gyöngyrizling törköly

A teljes eredménylista ide kattintva elérhető. 

Forrás és képek: Kecel város hivatalos oldala.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (76 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira