Április 28. és május 7. között rendezik meg azt a nagyszabású programsorozatot Orgoványon, mellyel az édesanyákat, nagymamákat ünneplik Anyák napja alkalmából. 

-Hirdetés-

 

Tóthné Szakolczai Tünde művelődésszervező így mesélt az Édesanyák hetéről, melyet 2017 óta rendeznek meg:  

– 2017-ben rendeztük meg az első Édesanyák hetét, a tavalyi évben online formában. Az anyuka a család szíve, mozgatórugója, de a mai rohanó világban olyan keveset tudunk rájuk figyelni, vagy természetesnek vesszük, hogy ők mindig ott vannak, számíthatunk rájuk. Közben pedig elfelejtünk egy ölelést adni, azt mondani, hogy fontosak nekünk, szeretjük őket. Azért szervezzük meg minden évben ezt a hetet, hogy kifejezzük mennyire fontos szerepet töltenek be az életünkben. Egy héten keresztül az anyukák, nagymamák, gyerekek vannak a középpontban. Igyekeztünk olyan programokat összeállítani, ami széleskörben megszólítja a fiatal anyukákat, a középkorú szülőket, és a nagymamákat is. Az egész héten át tartó rendezvények mindenki számára ingyenesek. Gyakorlatilag 0 forintból szerveztük és valósítottuk meg a programokat. Ez csak a fellépők és előadók felénk irányuló támogatásával valósulhatott meg, amiért nagyon hálásak vagyunk mindenkinek. A rendezvénysorozat ideje alatt Utasi Péterné Tünde alkotásai tekinthetőek meg a művelődési házban. A rendezvénysorozat első napján, azaz április 28-án saját kezűleg készítettek a gyerekek ajándékot anyák napjára.

Ezt követte április 30-án a zeneiskolások anyák napi koncertje. Május 2-án Anya süssünk valamit! közös sütisütésre hívtuk a gyerekeket az anyukájukkal, ahol linzerszíveket sütöttünk.

Május 3-án az anyukák szépségápolási tippeket kaptak, és közösen ápolták bőrüket, különböző krémeket próbálhattak ki. A szépség belülről fakad, táplálkozási tanácsokkal is ellátta Csernák Marcsi a jelenlévő anyukákat.

Ezt követően Kangoo edzésen vehettek részt Nagy Tünde vezetésével, aki hihetetlen energiával és jókedvvel közvetítette a koreográfiát.

Május 4-én Tóth Klárika: mozgással élmény a tanulás előadás lesz. A foglalkozás alkalmával páros mozgásos feladatokon keresztül tapasztalhatják meg az anyukák is, hogy a gyermekeknek miért jelent örömteli tevékenységet a mozgásba ágyazott tanulás. Szerda délután anyukájukkal közös sütisütésre hívtuk az Orgoványon élő ukrán menekült gyerekeket. Május 5-én a kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda munkatársai látogatnak el hozzánk.  Jóvoltukból ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt a jelentkezők. 14 órától Népdaléneklő versenyt rendez a Dr. Tóth Zoltán Általános Iskola, 16 órától pedig Gyarmatiné Márton Olga: Női szerepek a grafológus szemén keresztül interaktív előadásán vehetnek részt az érdeklődők. Május 6-án Antal Ildikó, Szenior Örömtánc tanár hívja fel a figyelmet a tánc fontos szerepére a demenciában szenvedőknek. Május 7-én Édesanyák köszöntése gálaműsorral köszöntjük az édesanyákat, keresztanyákat, nagymamákat. Több mint 120 gyermek és felnőtt készül verssel, énekkel, tánc koreográfiával, hogy édesanyjukat köszönthessék. 

 

Forrás, fotók: Orgoványi Művelődési Ház – Könyvtár, Információs és Közösségi Hely 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (64 db kép)
MEGOSZTÁS