Kecel Város Önkormányzata a Zentai cukrászdával társulva új parkolóhelyeket létesített a Thököly utcán, a cukrászda előtt.
Mint azt beszédében Haszilló Ferenc polgármester elmondta: a munkálatokat az önkormányzat kezdeményezte, a lakosság által használt területeket feltérképezve. Parkolóból a mai modern világban sosem elég, ezért egyértelmű volt, hogy a képviselő-testület a szívén viseli és támogatja ezt az ügyet.
Az anyagköltség felét az önkormányzat, felét a Zentai cukrászda finanszírozta, mivel nemcsak a város, hanem a vállalkozás érdeke is a biztonságos parkolás és az igényes, szép környezet kialakítása.
 
A polgármester köszönetet mondott Zentai Norbertnek és családjának, munkatársainak, a szervezési feladatokat végző képviselő-testületi tagoknak és hivatali kollégáknak, valamint a kivitelezést teljes egészében bonyolító városgazdálkodási csoportnak, Radva Zoltánnak és munkatársainak.
 
Haszilló Ferenc Kecel polgármestere
A beruházás keretében mintegy 270 m2 közterületet térköveztek és 50 db cserje(lonc) került kiültetésre. Remek hír, hogy megkezdték a már kész parkolóhelyek melletti 90 négyzetméternyi terület kövezését is, újabb parkolóhelyek kialakítása céljából. Itt szintén a tulajdonos fizeti az anyagköltségek felét, társulva az önkormányzat lehetőségeihez.
A polgármester ismét hangsúlyozta, hogy a képviselő-testület partnerként áll a hasonló projektek mellé. Amennyiben megalapozott, kidolgozott tervvel keresi fel őket egy lakó- vagy baráti közösség, vállalkozás, akkor észszerű keretek között, további támogatókat is megszólítva segítenek a megvalósításban.
Az átadó ünnepségen verset mondott Pálinkás Károly Újfalusi- és Kókai Vencel Nyírjesi óvodás, valamint főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános atya is felszentelte a városközponti új parkolót.

Az ünnepség zárásaként a Zentai család invitálta vendégségbe a jelenlévőket, akik a cukrászda kínálatából finom fagylaltot, rétest, pogácsát fogyaszthattak.
 
-Hirdetés-

Forrás, képek: Kecel Város Facebook oldal

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS