A Kiskőrösi Járási Ügyészség erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés, személyi szabadság megsértése és minősített zaklatás miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető a barátnőjét akarata ellenére arra akarta rávenni, hogy vele töltse a karácsony estét. A visszautasítás miatt a férfi egy tőkéssel tért vissza a nőhöz és családtagjaival együtt életveszélyesen megfenyegette.

-Hirdetés-

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi érzelmi viszonyban állt egy keceli nővel, azonban sokat veszekedtek. 2020. december 25-én, délben, a pár együtt volt a férfi nővérénél, ahol a nyakát megragadva a férfi már ekkor megfenyegette a nőt azzal, hogy kinyírja, ha nem lesz vele este.

Ezután a nap további részét a nő a keceli otthonában a szüleivel és testvérével töltötte. A délután folyamán a vádlott váratlanul beállított és ellentmondást nem tűrően közölte, hogy barátnőjének vele kell mennie. Mivel a sértett erre nem volt hajlandó, a férfi szakítással fenyegetőzve távozott. Egy óra múlva azonban visszatért és hátulról átfogva felemelte a sértettet azért, hogy kicipelje az autójába. A jelenlévő családtagok megakadályozták és távozásra szólították fel. Ekkor a férfi közölte, hogy mindenkit kinyír, ha kell, majd kiment az autójához és egy tőrkéssel tért vissza a házba. A vádlott a kezében lévő tőrkést a sértett anyjának szegezve ismét felszólította a barátnőjét, hogy menjen vele, különben leszúrja az anyját. A férfi családtagok a vádlottat félrehúzták, aki ezután a késsel a hűtőládára csapott.

Amikor az anya a rendőröket akarta hívni, a vádlott kicsavarta kezéből a mobiltelefont. A sértett testvérének időközben sikerült segítséget hívni, a rendőrök érkezésének hírére az elkövető elhagyta a házat.

A fotók a helyszínen készültek. 

Az ügyészség a férfit erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint minősített zaklatás vétségével vádolja. Ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: http://ugyeszseg.hu/torkessel-akarta-baratnojet-jobb-belatasra-birni-fotokkal-a-bacs-kiskun-megyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/