A Bács-Kiskun Megyei Kupa elődöntőjébe jutott Kecel FC labdarúgó csapata május 18-án hazai környezetben fogadta a Kecskeméti LC gárdáját. A két csapat kupamérkőzése során nagy izgalmak után dőlt el a továbbjutó sorsa.

A Kecel FC együttese a rendes játékidőben 1-1-es (1-0) döntetlent játszott, majd a tizenegyespárbajt 5-4-re megnyerve harcolta ki a kupadöntőben való szereplést: Borka – Doszpod, Csáki, Sendula J., Herczeg P., Fenyvesi (Marushka 65.), Sendula P., Velez (Brindza 62.), Tóth P., Sibalin, Torma. A Vata Zalán edző által irányított csapat keretének tagja volt még Gernel Dániel, Hatvani Domán és Patai Gergő.

-Hirdetés-

Az egész mérkőzést elsősorban a nagy küzdelem jellemezte. A Kecel csapata a 24. percben a Sibalin Dániellel szemben történt szabálytalanság miatti büntetőből a sértett által szerzett vezetést (1-0). Ezután továbbra is a mérkőzés küzdő jellege domborodott ki, a kapuk kevesebbet voltak veszélyben.

A második félidőben is nagy erővel küzdött mindkét csapat. Ekkor kiemelkedett a keceliek nagy küzdőképessége, hatalmas szívvel harcoltak, valamint a kecskeméti csapat is időnként nagy offenzívába kezdett. Akár egy gólos mérkőzés is lehetett volna, de a 78. percben szintén büntetőből egyenlített a vendég csapat Bozsik Máté révén. Innen kezdve a hazaiak is nagy erőket mozgósítottak a győztes gól megszerzésére, jó néhány nagy helyzetet is kidolgoztak, de az eredmény már nem változott, így a büntetőrúgások döntötték el a továbbjutás sorsát.

Míg a vendégek egy büntetőjét Borka Barnabás keceli kapus nagy bravúrral kifogta, addig mind az öt keceli büntetőt értékesítették a hazai játékosok Csáki Róbert, Brindza Tamás, Sibalin Dániel, Torma Barnabás, és Maruska Vitalij révén.

A megyei kupa döntőjében a lajosmizseiek lesznek a keceliek ellenfelei, miután Kalocsán jutottak tovább 5-4-re megnyerve a tizenegyespárbajt.
A keceliekkel kapcsolatosan kell megjegyezni érdekességként, hogy Pandúr László szakmai igazgató a tavalyi évben is a megyei kupa döntőjének résztvevője volt, amikor a Szabadszállást vezetve szerepelhetett a kupadöntőben, de akkor a kiskőrösiek nyerték meg a sorozatot.

Pandúr László
Pandúr László – Kecel FC szakmai igazgatója:

-Gratulálok mindkét csapatnak az elődöntőben mutatott nagy küzdelméhez. A mérkőzés méltó volt egy megyei kupa elődöntőjéhez. Időben megszereztük a vezetést és ezt sokáig tartani is tudtuk, úgymond kezünkben tartva a továbbjutást. Sajnos a mérkőzés vége felé ellenfelünk is büntetőből egyenlíteni tudott. Ezután nagy erőket mozgósítottunk, a rendes játékidőben történő továbbjutásunk eldöntésére. Volt is néhány nagyobb helyzetünk, de nem tudtunk gólt szerezni belőlük. Így a küzdelmes mérkőzés eldöntésére maradtak a büntetők, amelyben rutinos játékosainknak már nem remegett meg a lába, és Borka Barnabás kapusunk bravúrja tette fel a koronát sikerünkre.
Gratulálok a csapatunknak és várjuk a Lajosmizsét a döntőben, amelyet szintén szeretnénk megnyerni.

MEGOSZTÁS