A 2021. év nyár elejei jégverése után Kecel Város Önkormányzata és Kecel Város Hegyközsége úgy döntött, hogy bővíti jégelhárító rendszerét, és az évek óta folyamatosan működtetett 3 db jégelhárító eszköz mellé – a minél eredményesebb védekezés érdekében – továbbiakat állít üzembe.
Mivel az általában nyugati irányból érkező pusztító jégverés ellen a saját területen történő védekezés ilyen esetekben szinte hatástalan, ezért abban gondolkodtak, hogy a védekezést ki kellene tolni a Keceltől nyugati irányban elhelyezkedő településekre (Homokmégy-Hillye, Öregcsertő, Császártöltés).
 
A jégelhárítók karbantartásával foglalkozó Meteocoord Kft. 10 db eszköz beszerzésére nyert pályázatot, melyből 2 db Kecelre került az önkormányzathoz és a hegyközséghez. Nem kellett megvásárolni azokat, csupán a működési feltételeket biztosítani. Így került a negyedik és az ötödik eszköz Hillyére és Öregcsertő-Majak telepre, valamint a hatodik, magántulajdonban lévő a napokban a Kecel és Császártöltés közötti marhatelepre. A kihelyezést megszervezte és felügyelte Haszilló Ferenc polgármester és Bányászi Gábor képviselő.
 
A vagyonmegóvásban és a működésben közreműködő személyek ingyen vállalták a részvételt, a hely és az áram biztosítását is. Átlátták annak fontosságát, hogy ezek az önkormányzat és a hegyközség által kihelyezett jégelhárítók a saját környezetüket védik. Vállalták a riasztásokkor az elindításokat és a leállításokat akár éjszakai időben is.
 
Reméljük, hogy gazdasági kárunk csökken azáltal, hogy megpróbáljuk a jég elleni védekezésünket nyugati irányba kitolni, és így a jég pusztítását mérsékelni. – közölték Kecel Város közösségi oldalán közzétett bejegyzésben.
 

Forrás, képek: Kecel Város Facebook oldal

-Hirdetés-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS