Az idei labdarúgószezon zárásaként Kecelen került megrendezésre mintegy 250 néző előtt június 4-én a Bács-Kiskun Megyei Kupa döntője. A kupagyőzelemért folyó találkozón a Kecel FC gárdája a Lajosmizsei VLC együttesét fogadta.

A keceliek számára a találkozó nagy csatát hozott és gól nélküli döntetlennel zárult, ami után a tizenegyespárbajban dőlt el a kupa sorsa: Borka Barnabás – Tóth Péter (Velez Donát), Doszpod Tamás (Patai Gergő), Sendula Péter, Maruska Vitalij, Torma Barnabás, Sibalin Dániel, Sendula József, Csáki Róbert, Herczeg Péter, Fenyvesi Kristóf.

A győztes Kecel FC gárdája
-Hirdetés-

A mérkőzésen mindkét csapat nagyon megszervezte a védekezését és nem sok kockázatot vállalt fel. A játék mégis nagy küzdelmet hozott. Az első félidő második felében nagy gólszerzési lehetősége volt a Kecelnek, amikor a Maruska Vitalij által az ellenfél kapuja elé beívelt labdája a nagy kavarodás közepette Csáki Róbert fejére került és a bal felső sarok irányába tartó fejest a vendégek kapusa, Házi Imre nagy bravúrral hárította.
A 41. percben Tóth Péter távoli lövése szállt a mizsei kapu fölé. Az első félidőben a vendégeknek is volt néhány kapura lövése, de ezek nem voltak túl veszélyesek.

A második félidő elején előbb a mizsei Sinka Tamás lőtt kapu fölé, majd a hazai csapat gólkirálya Sibalin Dániel egy kiugratást követően nagy helyzetbe került, amikor a büntetőterületen belül gyanús körülmények között szerelték.
Az 55. percben a vendégek támadója Kiss László egy szabadrúgást követően lőtt a tizenhatos előteréből a hosszú sarok irányába, ezt azonban Borka Barnabás védte nagy bravúrral.
A 60. percben Sibalin Dániel passzolta le Csáki Róbertnek a labdát, akinek lövését gólhelyzetben blokkolták a lajosmiszeiek. Ezután a vendégek részéről Kiss László lőtt a tizenhatos előteréből a bal alsó felé, de Borka Barnabás védett. Az újabb Kiss László-Borka Barnabás csatából megint a hazai kapus került ki győztesen a 69. percben, amikor Kiss László közeli lövését hatalmas reflexszel lábbal hárította. A 83. percben a hazai Fenyvesi Kristóf cseréje során a csere lassúsága miatt Fenyvesit a játékvezető kiállította. Viszont, ha eddig a lajosmizseiek voltak a veszélyesebbek, akkor innentől kezdve a 10 emberrel játszó keceliek feltámadását lehetett látni a pályán. A hazaiak játszottak mezőnyfölényben és mindent megtettek azért, hogy a rendes játékidőben megszerezzék a győzelmet. Először Maruska Vitalij óriási lövése találta telibe a bal felső sarokban a kapufát. Jött az újabb Maruska Vitalij helyzet, de ezúttal 6 méterről lőtt és a vendég védők még annyira bele tudtak érni a labdába, hogy az a kapu fölé szállt. A találkozó vége előtt még Maruska Vitalijnak volt egy közeli lövése, de azt is hárították a vendég védők.

Mivel a találkozón nem esett gól, így a kupagyőzelemről a tizenegyespárbaj döntött.

Az első körben a keceli hálóőr, Borka Barnabás nagy bravúrral megfogta a mizseiek játékosának jobbra tartó lövését. Utána a keceliek vezetésénél a lajosmizseiek kapusa, Házi Imre is fogott egy büntetőt. Így az utolsó párra maradva Maruska Vitalij higgadtan értékesítette a keceli büntetőt (4-3). Az utolsó mizsei büntetőnél Kiss László a kapu fölé lőtte a labdát, így kupagyőztes a Kecel FC gárdája lett.

A keceli tizenegyeseket a következő keceli játékosok lőtték: Csáki Róbert, Sibalin Dániel, Torma Barnabás, Velez Donát, Maruska Vitalij.

Pandúr László és Vata Zalán
Pandur László – Kecel FC szakmai igazgatója:

-Először is gratulálok mindkét csapatnak, mert ezt a döntőt a labdarúgás igazi ünnepévé tették. A döntőhöz illő játék és fordulatok tették mindkét csapat és a szépszámú közönség számára nagyon izgalmassá a mérkőzést. Tizenegyes rúgásokkal dőlt el a döntő, volt meg nem adott büntető, kiállítás, feszültség, dráma, fordulatok.
Az első félidő első felében nagyon biztonsági játékra törekedtek a felek, a tét nagyságának megfelelően. Ezután kezdtek kinyílni a csapatok, az első félidő második felében többször is megszerezhettük volna a vezetést.
A második félidőben ellenfelünk nagyobb pressziót alkalmazott, ekkor nekünk nagyon jól jött Borka Barnabás kapusunk nagyszerű teljesítménye. A vége felé 10 emberrel, mindent egy lapra téve, mi kezdtünk óriási offenzívába, amiből óriási helyzeteink voltak és a kapufát is eltaláltuk. Itt a Maruska Vitalij show-ból – három óriási gólhelyzete volt öt perc alatt – még nem tudtuk megnyerni a mérkőzést, viszont az utolsó tizenegyesből szerzett góljával mégiscsak ő tette fel az i-re a pontot. Ezek alapján úgy érzem, megérdemelten tartottuk itthon a kupát.
Gratulálok a csapatnak és mindenkinek, aki hozzásegített bennünket a sikerhez! Folytatás augusztus elején a MOL Magyar Kupában, ahol az országos főtáblán a legjobb 64 közé jutásért léphetünk majd pályára. Hajrá Kecel!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS