A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolájában minden évben a bolondballagással veszi kezdetét a 8. osztályosok búcsúzása az intézménytől. Az utolsó tanítási napon a végzősök nemcsak az alsó és felső tagozatot, hanem az óvodát és a községet is végig járják „bolondos” ruhába öltözve. Aznap este tanítóiktól és tanáraiktól szerenáddal búcsúztak el, majd a ballagás előtt egy fergeteges hangulatú bankettet is tartottak.
Bolond ballagás

Június 18-án, szombaton délelőtt az osztálytermeket végig látogatva elkezdődött a ballagás. A 6. és 7. osztályosok sorfala között vonult be Dr. Feketéné Szabó Emese osztályfőnök vezetésével a 16 ballagó diák.

-Hirdetés-

A hetedik osztályosok nevében Benke Emese búcsúzott el tőlük, majd Vetróné Nagy Szilvia igazgató útravalója következett. Felelevenítette az osztállyal átélt közös élményeket, a kirándulások emlékeit. Külön kiemelte azokat a diákokat, akik a többieknél többet tettek képzeletbeli tarisznyájukba. Icsei Annabella, Jámbrik Enikő és Siroki Lara egy héttel ezelőtt nyerték meg az országos csecsemő- és kisgyermek gondozási versenyt.

A 8. osztályosok műsora következett. A versek, az idézetek könnyeket csaltak mind a végzősök, mind tanáraik szemébe. Minden pedagógusnak virággal köszönték meg eddigi munkáját, majd az elmaradhatatlan lufieregetés következett. Az osztályfőnök megköszönte a Szülői Közösség munkáját.

A lufieregetés szimbolizálta, hogy a végzős diákok “kiröpülnek” az intézmény falai közül

A diákok a műsor végén a saját maguk által írt búcsúzó szöveggel köszöntek el tanáraiktól. A ballagás végén az osztályfőnök köszönt el tanítványaitól, majd hatalmas meglepetésként a pedagógusok által az órákon sűrűn elhangzott – és diktafonra mondott – mondatokat játszotta be, hatalmas derültséget keltve.

A műsor végén  – a virágátadás után – lassan kiürült az iskola udvara.

Ballagóink:

Brinkus Zoltán, Deák-Maurer Martin, Icsei Annabella, Jámbrik Enikő, Kemény Bálint, Nédó Brendon Zsolt, Sárközi Richárd, Schneider Szabolcs, Siroki Lara, Szaporán Sándor, Tóth Csaba András, Trecskó Vanda, Varga Ildikó Vanda, Varga Rózsa, Vas Lilien Hanna, Vörös Laura Márta
Osztályfőnök: Dr. Feketéné Szabó Emese

16 ballagó diák búcsúzott a páhi iskolától

Szöveg, képek: Kiskőrösi Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolája

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira