A Múzeumok Éjszakája keretében került sor a 2004-ben született, idén felnőttkorúvá váló fiatalok köszöntésére Kecelen. A város önkormányzata – Palásti István ötlete alapján – tizenharmadik alkalommal látta vendégül a fiatalokat és az őket felnevelő szülőket, családtagokat a Városi Múzeumban.

 
Elsőként Haszilló Ferenc polgármester mondta el beszédét, melyben a 2004-es év hazai és nagyvilágbéli eseményeit elevenítette fel. A Római Katolikus Egyház részéről Fekete Szabolcs plébános atya a család jelentőségéről és az életigenlésről beszélt, áldást is adva a jelenlévőkre, majd Radva Zoltán, a Magyar Apostoli Egyház lelkipásztora saját emlékeit, élményeit elevenítette fel nagykorúvá válásáról.
 
Fekete Szabolcs plébános atya a család jelentőségéről és az életigenlésről beszélt
Az ünnepi műsorban Bata Viola működött közre, aki néhány éve szintén a 18 évesek között foglalt helyet, így átérezte a fiatalok érzéseit. Milyen boldog-izgatott félelemmel állni az új élet előtt, milyen nehéz félúton lenni, két dolog közötti várakozásban. Ennek megfelelően választotta dalait; Nagy Bogi: Holnap és Bartók Eszter: Búcsúdal c. számának előadásával emelte az est hangulatát.
 
A fiatalok emléklapban és ajándékban részesültek
Az önkormányzat meghívását ezúttal 15 fiatal fogadta el, akik emléklapban és ajándékban részesültek Kecel Város Önkormányzata, a Városi Könytár és Művelődési Ház, a Városi Múzeum és a Magyar Apostoli Egyház jóvoltából.
 
A város programkínálatában üde színfoltként szereplő esemény közös születésnapi fénykép készítésével zárult.
 
A közös születésnapi fénykép
 
Forrás: Kecel Város
Fotók: Varga Eszter
 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS
Írta: vira