Az érzékek kertje keceli levendulásban jártunk, ami nem egy megszokott, egyszerű kis kertecske pár száz levendulával. Ez ezerszer több annál, minthogy 1500 tő levendula vár az idelátogatókra.

Azt például tudták, hogy létezik fehér és rózsaszín levendula is? Pedig maga a levendula szín is lilában pompázik a színskálán. Rengeteget tudnak mesélni a tulajdonosok, Filus Attiláné Borbényi Éva és Filus Attila, akik 4 éve nyitották meg a kis szívük csücske kertet…..ami egészen pontosan 12 házhely nagyságú.

Filus Attiláné Borbényi Éva és Filus Attila
-Hirdetés-

Elsőnek megvettek egy telket, majd egyre másra vásárolták a területeket. A kertben megtekinthetők az előtte-utána fotók, hogy mekkora változáson ment át a ma már szinte dzsungellé váló terület. Amerre a szem ellát levendula, növények, fák, gondozott kertek, kerti tó halakkal és erdő, de még mini állatkert is van benne saját háztáji állatokkal.

Azonban Éváék szenvedélye a virágokon kívül a régiségek gyűjtése, így több tájházat lehetne feldíszíteni azzal a tényleg rengeteg régiséggel, amit az évek alatt összegyűjtöttek. Az idelátogató fiatalok megismerhetik nagyszüleik, dédszüleik életmódjához kapcsolódó eszközöket, komplett szobákat, a nagyszülők pedig biztos vagyok benne, hogy meghatódva mesélnek majd az unokáknak az oly sokat használt, és ismerős dolgok között.

Filus Attiláéknak hatalmas terveik vannak a jövőre nézve, mert bár évente csak 3 hétre nyitják meg csodakertjük kapuit, jövőre már borteraszt és koncerteket is szeretnének szervezni a levendulásba.

Hírük szárnyal az országban, de külföldről is érkeztek már látogatók Kecelre. Mint például Moszkvából, Írországból, Németországból, Ausztriából és a romániai testvérvárosból, Lupényből is.
Lánykérés helyszínéül is választották már a csodálatos levendulást. Idén volt már több kreatív fotózás is a helyszínen, többek között a Kiskőrösi Szivárvány Néptáncegyüttes tagjait is lencsevégre kapták.

A kert tele van apró és nagyobb vas-fém szobrokkal, amely Filusék fiának keze munkái, igazi művészi alkotások. Aki betér a keceli levendulásba, biztos lehet benne, hogy minden érzékszervét kielégíti a hely, látni lehet a csodás kertet, megérinteni a régiségeket, levendulát szedni és kóstolni is lehet a levendulás süteményeket és szörpöket.

Természetesen a kert teljes területe illatozik a lila nyári virágtól, amelyek felett döngicsélnek a szorgos méhecskék, de eme természetes zene mellett andalító-lazító dallamokat is hallhatunk a kertbéli sétánk során.

Aki kedvet kapott, látogasson el a Filus család keceli édenkertjébe. Ha pedig fotóikkal neveznek a pályázatukra, még nyereményben is részesülhetnek szeptemberben.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (124 db kép)
MEGOSZTÁS