A Kecel FC utánpótlás labdarúgó csapatai közül az U16-os gárda a korosztályos megyei bajnokság déli csoportjában szerepelt az elmúlt szezonban. Az együttes az erős, kiegyenlített mezőnyben bajnoki címet szerzett: 22 mérkőzésen aratott 19 győzelemmel, 1 döntetlennel, 2 vereséggel, 148-29-es gólaránnyal, 58 ponttal.

-Hirdetés-

A gárda az 53 ponttal második Kiskőrösi LC és az 52 pontos Méhecskék SE Kalocsa együtteseit előzte meg az érmes helyekért folyó küzdelemben. A bajnokság 14 csapattal indult, de időközben kizárták a küzdelmekből a Garai KSE és a Hajós FC együttesit, így a küzdelemsorozat 12 gárdával fejeződött be.

– Milyen tervekkel, célokkal vágtatok neki a bajnokságnak a csapattal? – kérdeztem Herczeg Róbertet, a Kecel FC U16-os együttesének az edzőjét.

– A most elért sikerünk már az előző szezonban is kezdett körvonalazódni, amikor jó eredményeket tudtunk elérni és a keretünk szinte változatlan összetételben tudott nekivágni a bajnokságnak. Reménykedtünk abban, hogy a dobogós helyekért tudunk küzdeni és ennek szellemében július közepén kezdtük el a nyári felkészülést. Az együttes számára heti két edzés volt és néhány felkészülési mérkőzés az őszi szezon kezdetéig. A bajnokságnak 15 fős játékoskerettel vágtunk neki, akik edzésre járása az egész szezon alatt jónak volt mondható.

– Az őszi szezon, hogyan sikerült a csapat számára?

– Jól kezdtük a bajnokságot, mert az első fordulóban Baján sikerült 4-3-as győzelmet aratnunk. Fordulópontot jelentett a kiskőrösi mérkőzésünk, amikor 3-0-ra vezetett az ellenfelünk és 3-3-as döntetlent értünk el bravúros módon. Az ősszel még egy komoly rangadónk volt a Méhecskék SE Kalocsa ellen idegenben, ahol kiváló játékkal tudtunk nyerni 7-3-ra. A bajnokság első felében egyetlen vereségünk volt, amikor gyengébb teljesítményt nyújtva hazai pályán kaptunk ki 2-1-re a bácsalmásiaktól. A kiegyensúlyozott, jó teljesítményünknek köszönhetően azonban az első helyről várhattuk a folytatást.

– A bajnokság második felét, hogyan tudnád értékelni?

– A téli időszakot szinte pihenő nélkül töltöttük el, mert ezt a csapat szerepelt a korosztályos futsal megyei bajnokságban, ahol hetente voltak folyamatosan mérkőzések. A kispályás küzdelmek januárban befejeződtek és onnantól kezdve már a nagypályás bajnokságra készültünk. Természetesen a tavaszi szezonnak úgy vágtunk neki, hogy szeretnénk a dobogón végezni, de tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz a céljainkat megvalósítani, mert az élmezőnyben hat nagyon erős csapat szeretett volna minél jobb eredményt elérni. Úgy gondolom, hogy hosszú évek óta nem volt ebben a korosztályban ilyen kiegyenlített és erős mezőny, mint a legutóbbiban. A tavasszal is két mérkőzést gondolok sorsdöntőnek a bajnoki cím megszerzése szempontjából. Az egyik ilyen találkozó a kiskőrösiek ellen hazai pályán 1-0-ra megnyert találkozó volt felhőszakadásban és mintegy 150 néző előtt. Ezt követően az edzéslátogatottság alábbhagyott és jókor jött a bácsalmási 2-1-es vereségünk, ami mindenkit elgondolkodtatott, hogy a céljaink eléréséhez többet kell tennünk. A bajnoki hajrában öt győzelmet arattunk zsinórban úgy, hogy köztük 3-2-re megnyertük a Méhecskék SE Kalocsa elleni rangadót. Ki kell emelnem, hogy a 49 találatot szerző Béleczki Dániel személyében mi adtuk a bajnokság gólkirályát és a góllövőlistán 40 találatával a harmadik lett Györgye Zalán Nikolasz, valamint a kapuban Vancsik Zsombor az egész szezonban nagyszerűen védett. A bajnokságban több azonos képességű gárda volt, melyek közül mi talán a kiváló csapategységünkkel tudtunk a többiek fölé nőni. Fontos megjegyeznem, hogy egyes gárdáknál jogosulatlan játék árnyékolta be a szereplésüket, amely esetek olyan csapatokat érintettek, akiknek nem volt veszélyben a kiállásuk vagy a szereplésük egy adott mérkőzésen. Ezek olyan sportszerűtlen dolgok, amelyeknek távol kell állniuk a gyermek focitól.

– Hogyan tovább, mi lesz ezzel a korosztállyal?

– Mivel nem szeretnénk létszámgondokkal szembesülni, ezért a klub vezetésével egyetértésben olyan döntés született, hogy a következő szezonban nem indítunk bajnokságban U16-os korosztályt. Az U16-os bajnokságot megnyert gárdát azonban szeretnénk együtt tartani és néhány helyi fiatallal megerősítve indul majd el ez a csapat a megyei U19-es küzdelemsorozatban. A jövőben én az U7-es és az U9-es korosztályokkal fogok dolgozni, az U16-os bajnokcsapatot nem viszem tovább. Ők Sendula Attila edző vezetésével fognak majd szerepelni a bajnokságban. Sok sikert kívánok a fiataloknak a továbbiakban és nagyon remélem, hogy néhány éven belül többen már a felnőtt együttesben is szerepet kaphatnak.