Az elmúlt hétvégén a német testvérváros, Schwarzenbruck meghívásának tett eleget egy kisebb létszámú keceli delegáció. A Haszilló Ferenc polgármester által vezetett küldöttség tagjai a Keceli Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselői, a tűzoltóság vezetője, önkormányzati képviselők és – a német kapcsolat ápolásában részt vevő – hivatali munkatársak voltak.
 
A meghívás apropóját az adta, hogy a vírushelyzet miatt a 2021-ben 30 éves testvérvárosi évfordulót személyesen nem tudták megünnepelni, így Schwarzenbruck jelenlegi polgármesterével, Markus Holzammerrel sem találkozott még Haszilló Ferenc polgármester.
Ezen a hétvégén mind a négy testvérvárosát – Kecel mellett Gufidaun, Geyer és Urettxui – fogadta Schwarzenbruck. A pénteki érkezéskor a városházán köszöntötték a delegációkat, majd a hagyományos búcsú keretében a Kärwa-sátorban zajlott az este.
 
Szombaton került sor a testvérkapcsolatok megerősítésére 
Szombat délelőtt került sor a találkozó hivatalos aktusára, ahol a polgármesterek megszólalásai után a testvérkapcsolatok megerősítésére került sor, majd ajándékokat adtak át egymásnak a települések.
Haszilló Ferenc polgármester beszédében megemlítette a közelmúltban elhunyt Albrecht Frister örökös polgármestert és Hans Schönweiß díszpolgárt; Reinhard Löhnert és Wilhelm Baldot, akik a mai napig a legtöbbet látogatnak hozzánk és támogatásukkal segítenek; Norbert Reh és Bernd Ernstberger egykori polgármestereket, valamint köszöntötte és a decemberi FLORA Virágfesztiválra invitálta meg a jelenlegi polgármestert, Markus Holzammert. Délután a vendéglátók nürnbergi kirándulással kedveskedtek a vendégeknek.
 
 
Vasárnap a keceli delegáció koszorút helyezett el Albrecht Frister és Hans Schönweiß sírjánál. A kegyeletnyilvánítás után túrára indultak a Schwarzach-szurdokon keresztül az ünnepi sátorhoz, ahol az ökumenikus istentiszteletet követően búcsút is vettek a vendéglátóktól.
 
Haszilló Ferenc és Markus Holzammer
A két polgármester kölcsönösen megerősítette szándékát, hogy kapcsolatukat a világ változásaihoz, kihívásaihoz alkalmazkodva a jövőben is fenntartani és működtetni szándékoznak. Haszilló Ferenc polgármester ezúton is köszönetet mond mindazon keceli lakosoknak, akik annak idején és jelenleg is részt vállalnak a kapcsolattartásban. Abban bíznak, hogy a jövőben is lesz lehetőség egymásnál tett látogatásokra, baráti találkozásokra mindkét településen. A schwarzenbrucki polgárok üdvözletüket küldik Kecel város lakosainak.
 

Forrás, képek: Kecel Város facebook oldal 

-Hirdetés-
MEGOSZTÁS
Írta: vira