Írta: vira

A keceli önkormányzat képviselő-testületének tagjai időről időre szerveznek olyan társadalmi munkát, ami a város egy-egy közösségi helyét, intézményét gazdagítja, szépíti és hozzájárul a lakosság életkörülményeinek jobbá tételéhez.

-Hirdetés-

A kivitelezés során a képviselők maguk is talicskát, lapátot ragadnak, és a városgazdálkodási csoport dolgozóival, valamint önkéntes segítőkkel, felajánlókkal együtt valósítják meg a beruházást. Ilyen alkalmak voltak az elmúlt két évben a múzeum terasztetőjének kialakítása, a KTSZ előtti kocsibeálló és a volt bölcsőde helyiségének betonozása, a buszmegálló és a Liget forgógömbös szökőkútjának beindítása és a két park – Szent László, Ősök parkja – kialakítása.

Július közepén, egy szombati napon újabb közösségi összefogásra került sor: a Dobó István és a Móricz Zsigmond utca sarkán betonozták le a szelektív hulladékgyűjtők helyét, elősegítve ezzel a kulturált környezet kialakítását. A munkálatokban Haszilló Ferenc polgármester mellett Agócs Ákos és Bányászi Gábor képviselők, Fejes Máté, a kulturális bizottság tagja, Fekete Szabolcs plébános, Flaisz József és Dobos Károly vállalkozók és Kiss Csaba, a helyi értéktár bizottság elnöke vett részt.

Az önkormányzat ezúton is arra kéri a lakosságot, hogy a hulladékgyűjtő szigeteket rendeltetésszerűen használják. A városgazdálkodási csoportnak szinte naponta jelent plusz munkát az ezekkel kapcsolatos rendrakás. A gyűjtő mellé ledobált, nem oda való lomok, összeömlesztett csomagok eltakarítása miatt az előre eltervezett munkáikat teszik félre és takarítják más szemetét. Hasonló problémák miatt számtalan településen felszámolták már a hulladékgyűjtő szigeteket, ezért minden lakosnak érdeke, hogy Kecelen erre ne kerüljön sor.  

Forrás: Kecel város Facebook oldala

MEGOSZTÁS