Augusztus 7-én 18 órai kezdettel adott ingyenes koncertet a Solti Ifjúsági Fúvószenekar Akasztón. A zenei eseménynek a Napsugár Szabadidőpark szolgáltatott helyszínt, a Faluház szervezésében. 

A koncertet Suhajda Antal, Akasztó polgármestere nyitotta meg köszöntőjével, aki elmondta, hogy Akasztó és Solt település között régóta szoros kapcsolat áll fent, s ezt a fúvószenekar csak erősíti, hiszen a Solti Ifjúsági Fúvószenekar már több alkalommal is adott koncertet Akasztón. Továbbá azt is elmesélte, hogy a fúvószenekar tagjai között zömmel akasztói tagok is ülnek. A koncert kezdete előtt egy idézettel zárta köszöntőjét, mely így szólt:

„Ami gondolatot szavakkal nem lehet elmondani, azt a gondolatot tudja felénk közvetíteni a zene.”

Suhajda Antal, Akasztó polgármestere
-Hirdetés-

Fuchs Attila és Nagy Máté felváltva vezényelték a zenekart. Közismert modern zenei  feldolgozások, klasszikus zeneművek, valamint indulók tették ki a repertoárt. Elhangzott Brahms V. Magyar tánca, a Nagy Pénzrablásból ismert Bella Ciao, Adele: Rolling in the deep című dala, de a közönség meghallgathatta a Katonavér, Titanic, Fejérvári, valamint a Szamosmenti indulókat is. Tom Jones talán legismertebb zeneszámában a Sex Bomb-ban Stingli József énekelte a szólót.

Stingli József, a zenekar kürtöse volt a magyar Tom Jones

A közönségnek ideje sem volt unatkozni, hiszen a gondosan begyakorolt zeneszámok között a karmesterek interaktív formában társalogtak a közönséggel, s ajándékok fejében válaszolni kellett a zeneszámokkal kapcsolatban feltett kérdésekre.

A zenekart Fuchs Attila és Nagy Máté vezényelték felváltva

A koncert sikerességéhez támogatással járultak hozzá: Akasztói Faluház, Sziki Vendégház,  Kabel 2 BT., VIRA.HU , Ti-Bor Pince, valamint a fellépő gyermekek szülei.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (109 db kép)
MEGOSZTÁS
Avatar photo
Írta: Tóth Reni