1952. január elsejétől vált önálló településsé Imrehegy község. Korábban Szentimrehegy tanyaközponttal, Kecel és Kiskunhalas egy-egy külterületi részeként éltek, a mai közigazgatásilag önállóvá vált település területén főként mezőgazdaságból élők – olvasható a Bács-Kiskun facebook oldalon. 
 
 
Az önállóvá válás rögös útjára lépve, hosszú évtizedek küzdelmei, összefogása, kemény munkája által, Imrehegy a mai képe egy teljesen közművesített, élhető települést tár elénk. Ami elértek, azt mind lépésről lépésre, évtizedről évtizedre a helyiek akarata és kitartása által sikerülhetett.
 
 
A 70 éves évforduló ünnepe, a falu szívének felújított játszótér átadásával kezdődött. A Magyar Falu Programnak köszönhetően új játékokat szerzett be a település, a régieket pedig felújították, így egy még komplexebb, barátságosabb és bővült játszótér fogadja az apróbb és nagyobbacska gyerkőcöket, akik vígan, egy csodás zöld környezetben, önfeledten élvezhetik a játékok örömét. A beruházás közel 6 millió forintból valósulhatott meg, ezzel megmentve és új életet lehelve a település egyetlen játszóterébe.
 
 
Az ünneplés további része a Szabadidőparkban folytatódott, ahol évfordulós hálaadó misét tartott Fekete Szabolcs plébános. Lavati Gabriella polgármester pedig a település kitüntetéseivel jutalmazta és ismerte el Imrehegy korábbi vezetőit, a településsel egyidős lakosait, és az önkormányzat kiváló dolgozóit. Az ünnepi Falunapra Imrehegy testvértelepülése, Kraszna delegációja is ellátogatott, felvonultak az önkéntes tűzoltók, gyermekprogramok, településtörténeti kiállítás, kézműves és helyi termék bemutató, és sok vidám, zenés program várta az ünnepelni vágyókat.
 
 
 
Forrás, fotók: Bács-Kiskun facebook oldal 
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS
Írta: vira