Nagy-Welsch Boglárka, az OTP Bank keceli fiókvezetője hírportálunknak beszámolt arról, hogy 2022. tavaszán az OTP Bank keceli fiókjának nevében pályázatokat nyújtott be, melynek segítségével a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda illetve a Kecel Város Önkormányzat Óvodája és Bölcsődéjének rászoruló társadalmi csoportjait, magánszemélyeit kívánták támogatni. Mindezt a Humanitas Szociális Alapítvány az OTP Bank Nyrt. alapítói közreműködésével, mely 1990-ben jött létre. Az Alapítvány legfontosabb célja olyan szociálisan rászoruló személyek, családok és közösségek támogatása, amelyet pályázati úton szociális támogatások, ösztöndíjak formájában, eszközadományozások keretében, valamint önkéntes programok szervezése révén valósít meg.

“Ennek keretein belül nyertünk 150-150 ezer Ft-ot „Segítő kezek” elnevezésű csapatunkkal, melyet az iskola májusban megrendezett jubileumi sporteseményén a történelmi versenyen résztvevő diákoknak egyen póló készítésére, az óvoda esetében pedig a gyerekeknek egy óriási kültéri trambulin adományozására fordítottuk. A programok a nyár folyamán valósultak meg.

-Hirdetés-

 Az iskolában a sakkverseny résztvevőinek külön OTP-s ajándékcsomagot is készítettünk, és a keceli fiókban dolgozó kollégáimmal és gyakornokunkkal együtt segédkeztünk az érmek átadásában. A versenyek közti szünetekben, vagy a nem versenyző gyerekekkel közvetlen beszélgetést tudunk folytatni, felmértük pénzügyi ismereteiket és tanácsokat adtunk nekik olyan céljaik megvalósításában is, ami a pénzügyekkel összefügghet. Célként fogalmaztuk meg, hogy a jövőben további pénzügyi ismeretátadó, edukáló programokat is tervezünk, melyek szervezése jelenleg már folyamatban van” – tette hozzá Nagy-Welsch Boglárka.

Az óvodában a gyerekek örömmel vették birtokba a trambulint, és az adományozáson kívül finom süteményeket is sütöttünk részükre a gyereknapra. A közös játék, a gyerekek mosolya minket is kizökkentett a hétköznapi munkánk monotonitásából. Mivel csapatunkból többen is családos anyukák vagyunk, ezért otthon összeszedtük azokat a játékokat, könyveket, amiket a mi gyerekeink kinőttek, meguntak és ezeket is átadtuk a kis felhasználóknak.

Én és a kollégáim hiszünk abban, hogy ezzel is hozzájárulunk az egyének és közösségek sikereihez, hétköznapjaik jobbá tételéhez. A helyi közösségek értékeit és nehézségeit egyaránt magunkénak érezzük, és igyekszünk mindenhol segíteni a OTP Bank keceli fiókján kívül is” – hangsúlyozta az OTP Bank keceli fiókvezetője.

Képek: Nagy-Welsch Boglárka

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS