Pivarcsi Csaba polgármester Csengőd Község Önkormányzatának közösségi oldalán tájékoztatta a lakosokat a településen zajló beruházások jelenlegi állapotáról.
Tisztelt Csengődi Lakosok!
Az elmúlt időszakban többen érdeklődéssel kértek információt a községben folyamatban lévő építkezésekről, fejlesztésekről.
Mint arról már korábban is beszámolt a képviselő-testület, az idei évben számos egyeztetés, tervezés, pályázati koordináció után előre haladtak a fejlesztési elképzelések.
Javában halad az orvosi rendelő teljes belső felújítása.
A beltérben az aljzat felbontásra került, majd a betonozás, vízzáró réteg kialakítása után jelenleg a gépészeti csövek, szerelvények lefektetése zajlik. A felújítás ősszel befejeződik, az orvosi szolgálatok a megszokott helyükön folytatják munkájukat.
Az új ravatalozó építése is elkezdődött.
A hosszú időn át tartó áttervezés, lehetőségek és kivitelező keresés után az alapozási munkálatok elvégzése után rövidesen a falazás is megkezdődik. A kivitelezés az idei évben megvalósul.
A konyha felújítása újabb szakaszba lépett.
A legrégebbi, meg nem valósított elképzelés az áttervezés, új pályázat benyújtása és a sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatása után jelenleg aláírt kivitelezői szerződéssel rendelkezik. A forráshiány pótlására külön támogatási kérelmet nyújtott be az önkormányzat, mely pozitív elbírálása után kezdődhet a kivitelezés.
A benyújtott és elnyert pályázattal a polgármesteri hivatal és a művelődési ház energetikai felújítása valósulhat meg. A tervezés után a közbeszerzéshez szükséges iratanyag összeállítása vált szükségessé, melynek megindítása még a nyáron, vagy az ősz első napjaiban aktualizálódhat. Szükségessége egyre fontosabb lesz.
A mini bölcsőde építése is folytatódott.
Az építési anyagok tartós hiánya után megtörtént az épület falazása, mely zsaluzással és a tető elkészítésével kerülhet újabb fázisba.
Jelenleg a művelődési ház padlózatának felújítása és a Kistérségi Képző Központ fűtésének korszerűsítésének megkezdése az aktuális feladat, melyet a tél beállta előtt mindenképpen szeretnénk elvégezni.
A szennyvíztisztító telep építése háttérmunkálatokkal zajlik.
A helyi építési szabályzat és településrendezési terv jogerőssé válásával a fizikai beruházás is megindulhat, melynek kivitelezési határideje egyre közelebb érkezik.
 
Településünk mindennapjaiban tapasztalhatók a Budapest-Belgrád vasútvonal építésével kapcsolatos munkálatok. A kivitelezés többszörös egyeztetés mellet halad, minden remény szerint hosszú távon szolgálva településünk fejlődését, lehetőségeit.
 
Örömünkre szolgál, hogy a háttérmunka után látható nyomai is vannak elképzeléseinknek.
Beruházásainkat, fejlesztéseinket nagyban nehezítik a jelenleg fennálló gazdasági nehézségek. Az adott helyzetből kihozva a legtöbb hasznot igyekszik a képviselő-testület községünk hasznára, hosszú távra fejlesztéseket eszközölni.
Pivarcsi Csaba
polgármester”
Forrás, képek: Csengőd Község Önkormányzata Facebook oldal

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS
Írta: vira