Főként az orosz-ukrán háború következtében megemelkedett energia-, és nyersanyagárak, valamint az Európai Uniós támogatások ütemezésének hiánya okán Magyarország Kormánya úgy döntött, hogy a június 15-ig elindult beruházásokat befejezik, azonban amik a tervezés és engedélyeztetés szintjén vannak, vagyis a kivitelezést még nem kezdték el, azok nem valósulnak meg, amíg a jelenlegi gazdasági helyzet nem javul.

Font Sándor országgyűlési képviselő a Kiskőrös TV-nek adott interjúban elmondta, hogy térségünkben ilyen az 52-es főút javítása. Az érintett útszakasz egyharmad részének felújítási munkálatai hamarosan befejeződnek, de a második kétharmad része -mintegy 30 km- felfüggesztésre került.

Soltvadkert és térsége számára örvendetes hír, hogy az elkerülőút megépítése folytatódhat, hiszen ennek építési naplóját még májusban megnyitották.
Kapcsolódó cikk
Megkezdődött az 53-54. számú főút Soltvadkertet elkerülő szakaszának építése
Megkezdődött az 53-54. számú főút Soltvadkertet elkerülő szakaszának építése
Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a NIF Zrt. beruházásában megvalósuló, az 53-54. számú főút Soltvadkertet elkerülő szakaszának építése megkezdődött....
-Hirdetés-

Bár idén januárhoz képest jelentős változás történt a Budapest-Belgrád vasútvonal kivitelezési költségeinek előteremtésében, a munkálatok itt is folytatódhatnak. Font Sándor kifejtette, hogy ez elkülönül az állami költségvetéstől, hiszen ez a Kínai és Magyar Eximbank pénzfolyósítása következtében zajló beruházás, ami hitel alapú. Ez azt jelenti, hogy nem terheli a mostani gazdaságunkat, mivel egy nagyon hosszú ütemidőre elosztott pénzkeretről van szó, amelyet majd lassacskán kell visszatérítenie a Magyar Államnak.

Az országgyűlési képviselő azt is elmondta, hogy terveik között szerepel Soltvadkerten egy 50 hektáros ipari park építése a vasút mellett, ami nemcsak a helyiek, hanem a kiskőrösiek életét is meghatározná. Ez azonban a jelenlegi helyzetben még szintén várat magára.

A térségben jelenleg több olyan beruházás is van, amit a tervezetthez képest később indítanak el. Ilyen például a Vadkerti-Tó Kempingnél tervezett 120 millió forintos beruházás, melynek keretében több könnyűszerkezetes épület létrehozása a cél, amelyek komfortosak, de mégis kemping környezetben vannak. Ennek a tervezése jelenleg is zajlik, de egyelőre a beruházás anyagi forrása felfüggesztésre került. Font Sándor hangsúlyozta, hogy ameddig nem tisztázódik a háború kimenetele, illetve az Unióval történt folyósítási pénzek időbeni ütemezése, addig ezek a beruházások felfüggesztésre kerülnek, de amint az anyagi források rendelkezésre állnak, minden folytatódik.

A kormány jelenleg olyan intézkedéseket helyez előtérbe, mint a gyermekes családok támogatása, vagy a rezsivédelem biztosítása.

Forrás: Kiskőrös TV
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS