Augusztus második hete az akasztóiak és környékbeliek számára nem jelent mást, minthogy elő kell keresni a bakancsot, meg persze a túrabotot, hiszen a Bakancstúra közeleg. Az idei éveben augusztus 13-án került megrendezésre az Éjszakai Fáklyás Bakancstúra elnevezésű gyalogtúra, melyre a baljós szám és felhők ellenére is több mint 160 érdeklő látogatott el.

-Hirdetés-

A túrázókat immár 11. alkalommal köszönthette a Ritmika Sportegyesület vezetője Turúné Letoha Bernadett. A célnál – a Csonka-toronynál – mint azt már megszokhatták, hideg szörppel és meleg vacsorával várták a szervezők a megfáradt vándorokat.

A vacsora előtt különleges, nem mindennapi állatokkal találkozhattak a túrázók egy solymászbemutató keretében. A bemutató közben előadást is hallhattak a kilátogatók magáról a solymász tevékenységről, és természetesen a jelenlévő madarakról. A műsor után a vacsora következett, ami Kastély Attila munkájának volt köszönhető. Ízletes babgulyással tölthették újra az energiájukat a célba érkezők. A vacsora mellé desszert is járt, különböző ízesítésű rétest kínáltak a szervezők. A rendezvény zárásaként pedig hangulatos és látványos tűzzsonglőr műsorral készültek a Tűzfészek Tűzzsonglőr Társulat tagjai. A bátrabbakat még az előadásba is bevonták.

A műsor végére megérkezett az est főszereplője Balogh Kálmánné (Kati), aki bebizonyította, hogy nincs lehetetlen, hiszen hosszas betegsége ellenére önállóan teljesítette a távot, amit a résztvevő túrázok nagy tapssal díjaztak.

A visszaindulás előtt mindenki meggyújtotta a fáklyáját, és a tömeg szépen lassan megindult hazafelé. A fáklyák fénye ragyogta be a szőlők között a földes utakat, így vált igazán szemet gyönyörködtetővé az este.

A szervezők ezúttal is szeretnék megköszönni Akasztó Község Önkormányzatának, az Akasztói Polgárőr Egyesületnek, az Akasztó Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületének a segítségét. A résztvevőknek, hogy megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt, és nem utolsó sorban az önkéntes segítők áldozatos munkáját! A rendezvény fő támogatója a Magyar Falu Program volt, amit külön is szeretnének e rendezők megköszönni, hiszen óriási anyagi segítséget jelentett a program megvalósulásában.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (53 db kép)
MEGOSZTÁS