A PlantTogether nyolcadik alkalommal, idén 2022. augusztus 22-ig rendezi meg plantfiekészítő fotópályázatát, melynek egyik célja, hogy elkészítsék az ország-világ legnagyobb virtuális közösségi kertjét – írja a sokszinuvidek.24.hu. 

A planfiekkel motiváljuk egymást arra, hogy zöldebb, kiegyensúlyozottabb és egészségesebb világot teremtsünk minden döntésünkkel. 

-Hirdetés-

 

Mi az a #plantfie?

A saját magad által nevelt növényeddel (plant) közös “selfie”.

A kép lehet bátor, harsány, szégyenlős, macskás, kreatív, klasszikus, csoportos, kiskutyás, csajozós, paprikás, pasizós, gyerekes, fűszeres, kócos, ökörködő, gasztrobolond, unott, büszke vagy bármilyen!

A versenyre bárki pályázhat, aki növényt nevel. Nevezhetsz szobanövénnyel, kerted fájával, százholdas napraforgó-tábláddal, magról nevelt fűszereddel, saját termesztésű paradicsomod mellett, szóval  bármilyen növénnyel, melynek szerető gondját Te viseled! Korhatár nincs.

Hány fotóval lehet nevezni?

A válasz kategóriánként más:

“Plantfie-kategória”:

Két képpel lehet nevezni minden régi és frissen csatlakozó tagnak.

“Egy magocska csodálatos élete” – kollázskészítés:

Készítsd el növénynaplódat egy kollázson! Fotózd le magról nevelt növényed fejlődését, és készíts belőle vidám naplót! A kategóriában nevezők elektronikus oklevélben részesülnek!
A beküldők között kisorsolásra kerül egy 10 növényből álló magcsomag!

“Bobó apó tanítványa” kategória:

A Zöldítők Balkonkertész képzésére jártál? Küldj fotósorozatot a magról nevelésről, balkonkialakításról! A kategóriát kizárólag a képzésrésztvevőknek hirdetjük meg.

“Régi tagok” kategória – fotó+rövid szöveg:

Gyökeret eresztett szívedben a közösség? A korábbi években már minimum 1 alkalommal neveztél a fotópályázaton? Akkor Neked hirdettük meg a régi tagok kategóriát!
Küldj egy bármilyen fotót, ami kifejezi a növényszereteted, és írj mellé pár sort arról, mi fogott meg a magról nevelésben!

“Csemete különdíj”

Várjuk pedagógusok és szülők fotóit, akik gyerekükkel, diákjaikkal közösen zöldítettek idén. A nevezők közül 3 szerencsés Börzsei Bence: A fák bajnokai – mesék a faápolásról c. mesekönyvvel gazdagodhat.

“Green home office” kategória (Tropical home különdíj):

A korlátozások immár harmadik éve fantasztikus kreativitást váltottak ki a home officeba kényszerült dolgozókból, ezért ez a kategória kifejezetten olyan fotókat vár, ahol látható, hogy az otthoni iroda hogyan varázsolódott lélekemelő, belső kertté.

“Ehető gazok”

Készíts büszke fotót arról, hogy kerted, balkonod otthont ad a tápláló “gyomnövényeknek” is.  A kategóriában nevezők közül Halmos Monika, a Rózsakunyhó Alkotóműhely fitoterapeutája egy szerencsésnek átadja a Vadon nőtt étterem című e-receptkönyvét.

Hogyan kell nevezni?

Válaszd ki, mely képekkel nevezel, adj nekik címet, és küldd el a planttogetherisfun@gmail.com-ra.

A fotófileok neve tartalmazza a Te neved és a kép címét is!

A levél tárgya: Nevezés 2022

Bővebb információ és részletek a nyereményekről a Planfiekészítő fotópályázat eseményoldalán található.

Beérkezési határidő: 2022. augusztus 22. 18 óra.

Legyen zöldebb a világ!

 

Forrás: https://sokszinuvidek.24.hu/kertunk-portank/2022/08/17/plantfikeszito-fotopalyazat-2022/ 
Kiemelt kép: illusztráció (pexels.com)

MEGOSZTÁS
Írta: vira