Vásárolt egy vidéki nyaralót, de nincs pénze a javításra és a berendezésre? Ne csüggedjen, korlátozott költségvetéssel is nagyszerű eredményeket érhet el, azonban néhány kompromisszumot meg kell kötnie…

 

-Hirdetés-

 

A cél az lesz, hogy az eredeti berendezésből a lehető legtöbbet kihozzuk

Nemcsak a szakosodott weboldalakon és az építészeti magazinokban láthatunk gyakran szó szerint lélegzetelállító kialakításokat régebbi épületekből. Gyakran egészen radikális beavatkozások történnek új bővítések, teljesen újratervezett alaprajzok és eredeti belső terek formájában.

Az ilyen nagy volumenű rekonstrukciók azonban igen sokba kerülnek.

Az Ön célja tehát pontosan ezzel ellentétes lesz. A lehető legtöbbet kell kihoznia a jelenlegi ingatlanból és annak adottságaiból, úgy hogy csak azokat a dolgokat dobja ki, amelyeket már tényleg nem lehet használni vagy megjavítani. Első lépésként megpróbálhatja a szekrényeket és komódokat, asztalokat, székeket, szőnyegeket és egyéb berendezési tárgyakat újszerű állapotba hozni.

Kezdje a tisztítással és rendezéssel

Ehhez át kell néznie az egész ingatlant, és mindenekelőtt ki kell dobnia azokat a berendezési tárgyakat, amelyek már nem igazán használhatók, még ha csak részben is.
Ezzel párhuzamosan elemezni kell az épület műszaki állapotát, és fel kell mérni, hogy mi az a műszaki specifikációból, ami még használható, és mi az, ami teljes felújításra szorul.

Ne halogassa a nagyobb javításokat

A villamosenergia-, víz- vagy gázellátó rendszerek mindegyike példa erre. Nincs értelme elhalasztani az épületben végrehajtott ilyen jelentős beavatkozásokat. Ha az épület rosszabb állapotban van, és főként lomtalanítás van benne, ne bonyolítsa a helyzetet, és használja ki a helyzetet. Azonnal cserélje ki a csöveket újakra.

Ezzel együtt általában jó ötlet új vakolást, csempézést vagy a padló felújítását is elvégezni. Itt természetesen a költségvetéstől függ, mivel az ilyen javítások valószínűleg több százezer forintba kerülnek majd.

Sok mindent megtehet sajátkezűleg is

Az elektromos vagy gázvezetékeket mindenképpen szakemberrel kell elvégeztetnie. A vakolást, a csempézést vagy a lakberendezést azonban saját maga is elvégezheti. Így jelentős összeget takaríthat meg.

A bútorokat maga is lecsiszolhatja és újrafényezheti, és nem kell aggódnia a kárpitok cseréje miatt. A világítás felszerelése sem nehéz.

Nem kell mindent azonnal megszerezni

A kevésbé fontos dolgokat akár halogathatja is. Például néhány szobát egyelőre üresen hagyhat, vagy ideiglenesen használhat egy régebbi ágyat vagy gáztűzhelyet is.

Átmenetileg sok használt berendezést vásárolhat használtan, vagy a jelenlegi otthonából régebbi berendezéseket költöztethet a helyiségbe. Végül is csak hétvégén vagy nyáron fogja használni a nyaralót, és nem biztos, hogy feltétlenül egyből a legjobb és legújabb berendezésre van szüksége.

Kiemelt kép: https://pixabay.com

MEGOSZTÁS
Írta: vira