A Baromfivirsli (füstölt) 240 g érintett tétele (szállító: Merian Foods Kft.) lehetséges Listeria monocytogenes jelenlét miatt fogyasztásra NEM alkalmas.

Lejárat: 30.08.2022
Tételszám: L1213 DNE
Kiszerelés: 240 g
Forgalmazó: ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.

-Hirdetés-

A fent nevezett termék érintett tételét a szállító és az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. elővigyázatosságból, a felelős forgalmazói magatartás szabályait betartva, az ország minden ALDI-üzletéből azonnali hatállyal visszahívja.

Az érintett termék adott gyártási tételében Listeria monocytogenes jelenléte fordulhat elő. Listeria monocytogenes által okozott fertőzés egészségügyi kockázattal járhat. Listeriával szennyezett termék elfogyasztása után különösen terhes nőknél, kisgyermekeknél ill. legyengült immunrendszer esetén megbetegedés léphet fel.

A Listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek (pl. nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült tejtermékek; lágysajtok; nyers húst tartalmazó ételek, húskészítmények; nyers halak, füstölt lazac; szeletelt élelmiszerek). Az emberi megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeria-val szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat. Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. Terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat. (Forrás:Nébih)

A termék minden magyarországi ALDI-üzletben elérhető volt. A termék értékesítését azonnal felfüggesztették.

Kérik, hogy a megvásárolt terméket vigyék vissza bármely magyarországi ALDI üzletbe, ahol a vételárat a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatérítik.

 


Érzékszervi nem megfelelőség miatt a Golden Seafood Gyorsfagyasztott tengeri hekktörzs 900 grammos tételére az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. és a Hering-Trade Kft. elővigyázatosságból, a felelős forgalmazói magatartás szabályait betartva termékvisszahívást indít.

Minőségmegőrzési idő: 2023.07.09.
Kiszerelés: 900 g
Forgalmazó: ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.
Intézkedés: Termékvisszahívás, forgalomból kivonás

Az érintett termék bármelyik ALDI üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

A termékvisszahívások kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékekre vonatkoznak.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket NE fogyasszák el!

Forrás: portal.nebih.gov.hu, aldi.hu

MEGOSZTÁS
Írta: vira