A főkapitányság és a helyi rendőrkapitányságok közlekedésrendészeti munkatársai több órás, átfogó ellenőrzés tartottak a közutakon.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai – a helyi közlekedésrendészeti munkatársak bevonásával – 2022. szeptember 5-én 9 óra és 15 óra között a megye mellékútjain fokozott ellenőrzést hajtottak végre.

-Hirdetés-

Az akció során elsősorban azt ellenőrizték, hogy a nehéz tehergépjárművek jogszerűen hajtottak-e rá a mellékutakra, de az egyéb jogsértések elkövetői sem maradtak felderítetlenek.

Néhány óra alatt 24 olyan sofőrt igazoltattak a rendőrök, akik jogszerűtlenül használták az ellenőrzött több számjegyű utakat. Velük szemben összesen 210.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki. Volt két olyan járművezető is, akik – saját testi épségüket veszélyeztetve – nem használták a biztonsági övet. Nekik fejenként 15.000 forint közigazgatási bírságot kell megfizetniük. Egy ízben szabálysértési feljelentés készült, mert a tulajdonos egy forgalomból kivont utánfutót kapcsolt a járműve mögé, és így közlekedett. Négyen sebességtúllépést követtek el, egy sofőrről pedig kiderült, hogy a sebességmérés kijátszására szolgáló eszközt – úgynevezett lézerblokkolót szereltetett a kocsijába –, amely azonban hazánkban illegálisnak minősül.

A nehéz tehergépkocsik mellékúton való közlekedését a KRESZ 48. § (15)-(17) bekezdése tartalmazza. Kérjük a járművezetőket, hogy mindenkor a jogszabályoknak megfelelően közlekedjenek, hiszen a szabályszegéseket egyszerűbb és olcsóbb megelőzni, mint később a büntetést kifizetni.

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!

Forrás: police.hu
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS
Írta: vira