32 főzőcsapattal és 500 vendéggel – az esős, hűvös idő ellenére is – sikeresen zajlott a 13. Birkafőző verseny, melynek a Hatvani Szabadidőpark adott otthont.

Vulman József és Paplanos István szervezők szerint a nap folyamán megközelítőleg 800 fő látogatott ki a rendezvényre, melynek bográcsai reggel 8 órakor kezdtek rotyogni. A zsűri tagjai – Haszilló Ferenc és Domonyi László polgármesterek, valamint Gyuricza Tibor – a délelőtt folyamán szorgalmasan végiglátogatták a főzőhelyeken a versenyző csapatokat, majd a dél körüli kóstolás után az alábbi eredmények születtek: 1. helyezett: Haskó Noémi, 2. Grúber-Répási Holding, 3. Pintér Művek, különdíj: Hőenergia Kft., Víz-ízű csapat (Cegléd), Balogh István Ferenc emlékdíj: Gyergyói tesók.

A zsűri és a versenyzők (Fotó: Kecel Város facebook oldala) 
-Hirdetés-

A nagyközönség szórakoztatására a színpadi műsorok 11 óra után kezdődtek. Fellépett a V&K Strong Fitness Team, a Kéknefelejcs népdalkör, Mizser Réka és Sendula Jázmin Fit-Kid versenyzők, Vancsura Csaba, a Pandora Pole & Hoop és a Bogárzó Citeraegyüttes. A rendezvény területén lehetőség volt kipróbálni az íjászatot, a jurta sátorban pedig gyermekeknek szóló programokon részt venni a Városi Könyvtár és Művelődési Ház, valamint a Varázserdő Családi Központ jóvoltából.

Sendula Jázmin Fit-Kid versenyző (Fotó: Kecel Város facebook oldala)

A nagykoncertek késő délután kezdődtek: elsőként Varga Miklós és gyermekei, Vivien és Szabolcs, majd az Érzés és a Tattos zenekar szórakoztatta az eső ellenére is kitartó közönséget. A Rock Fanatic együttes koncertjére ezúttal nem került sor, de a szervezők és a közönség szeretettel várják őket legközelebb. A rendezvény fővédnöke és támogatója Pintér Csaba és a Pintér Művek, támogatói Kecel és Kiskőrös városok önkormányzatai, a Hatvani család, Bács-Generál Kft., Vanex Kft., Műszaki Pont – Soltvadkert, Műszaki áruház – Kecel, Csúzi-Ker Kft., Dr. Csapi Bence, Koch Borászat, BI-Design Reklámstúdió, Lakatos Gábor és Palástiné Vörösváczki Erika voltak. Buci és Pityu köszönik a segítséget valamennyi támogatónak, segítőnek, fellépőnek, helyszíni közreműködőnek.

 

Cikk, fotók: Gyalogné Klajkó Eszter
További képek: Kecel város Facebook oldalán

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira