A megyei első osztályú bajnokság 5. fordulójában az Akasztó a szomszédvár Hartát fogadta. A vendégek szerették volna folytatni győzelmi szériájukat, míg a hazaiak a múlt heti bajai vereséget szerették volna kiküszöbölni. Továbbá fűtötte a vágy az Akasztót a visszavágásra is, hiszen tavasszal nagyarányú vereséget szenvedtek Hartán.

A találkozó nem hozott sok ziccert. Az első félidőben hazai részről Palla puskázott el egy nagy helyzetet, míg a másik oldalon Varga Milán lövésénél kellett résen lennie Németh Zsoltnak.

-Hirdetés-

A második félidőben kissé már felélénkült a játék. A hazaiak próbáltak többször is helyzetbe kerülni, azonban az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Vendégoldalon szintén ez volt a helyzet. Az Akasztóból előbb Palla, majd Molnár is lövéssel próbálkozott, de célt nem találtak. A második játékrész közepén hármat is cserélt Szrenkó István, a hazaiak trénere, mely döntés jónak bizonyult. A 77. percben a csereként beálló Boldizsár Csaba csapott le egy elpasszolt labdára a vendégek térfelén, majd az átvétel után kilőtte a bal alsót 1-0. Ezek után egy veszélyes kontra végén Kerekes zárhatta volna le a találkozót, azonban újra az utolsó passz nem sikerült. Vendég részről Varga szabadrúgását kellett még kitolni a szögletre Némethnek.

A találkozóról elmondható, hogy mindkét csapat próbált a biztos védekezésre építeni és abból helyzeteket kialakítani. A tipikusan egygólos mérkőzést végül az Akasztó nyerte meg, ahol újra pályára lépett a tavalyi társ gólkirály, Juhász Tamás. Igaz a másik oldalon szintén a második félidőben csereként állt be a másik tavalyi gólkirály, Sibalin Dániel.

Akasztó FC – Harta SE 1-0

Akasztó FC: Németh Zs., Molnár E.(Fábián), Kapus (Juhász T.), Kerekes, Szabó Zs. (Vincze D.), Bajusz (Boldizsár), Németh T., Palla, Szabó Sz. (Szabó Á.), Dobosi, Márki vezetőedző: Szrenkó István.

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC:

-Nagyon jó Hartával játszottunk. Egész mérkőzésen ment a taktikai csata. Küzdős, nagyon brusztolós meccs volt, de erre is készültünk. Kellett nagyon a csapatnak ez a hozzáállása, ezért dolgoztunk egész héten. Pénteken jött ki az, hogy igenis elhiszik a fiúk, hogy egy bajai meccs után felálltunk. Mivel egy olyan találkozó után mindig rosszabb felállni, ahol helyzeteket alakítasz ki, nem rúgsz gólt, és 1-0-ra kikapsz, mint egy olyan meccsen, ahol lefociz az ellenfél. A fiúk átérezték főleg azt, hogy a Hartával játszunk egy rangadót. Mindent megtettünk a pályán, küzdöttünk, harcoltunk. Igazából Hartának olyan szász százalékos ziccere nem volt, viszont nekünk több lehetőségünk is adódott. Egyet berúgtunk egy védelmi hibából. Én gratulálok a csapatomnak, nagyszerűen futballoztak ma a fiúk. Mindent betartottak, amit megbeszéltünk. További sok sikert kívánok a Hartának.

Harta SE: Ámann, Danó (Tóth B.), Erdei (Sibalin), Makó, Pintér, Hamar, Fekete, Grecu, Pinczési, Szpirulisz, Varga M. vezetőedző: Csehi Tamás

Csehi Tamás vezetőedző – Harta SE:

-Hetek óta lenyilatkozom, hogy nem úgy megy a csapatnak, ahogy én szeretném. Nem vagyunk kellően agresszívek, frissek és dinamikusak. A kapu előtt kissé hitehagyottak vagyunk. Azt gondolom, hogy nem bírják el a fiúk, hogy én nem vagyok a pályán, mint egy vezér. Úgy érzem, hogy nincs vezér a pályán. Illetve nincs olyan, aki labdákat adjon az olyan harmadokba, ami fontos lenne. A mai mérkőzésről tudtuk, hogy az Akasztó mit fog játszani. Tudtuk, hogy ívelik előre a labdát és abból próbálnak valami olyan dolgokat kialakítani, amelyre ők apellálhatnak. Ez így is lett. Ehhez megint kellett egy egyéni hiba, ami sajnos az elmúlt időszakban már előjött, de mint már utaltam rá, ha holnap reggelig játszunk, akkor sem fogunk gólt rúgni. Csináljuk, megyünk aztán lesz ami lesz. Tehát a kreativitás hiányzik. Helyzetet nem tudok innen se, és onnan se mondani. Hiába volt nekünk 70-30-as labdabirtoklásunk, ha a kapura nem vagyunk veszélyesek. Nagyon csalódott vagyok, de soha nem adom fel. Azon vagyok, hogy minél hamarabb én is felépüljek. Jövő héten megyünk Kecelre, ahol győznünk kell. A Kecskemét elleni győzelem után azt hittem, hogy menni fogunk felfelé.

MEGOSZTÁS