Egy asszonyt támadott meg egy nagytestű kutya Tázláron a Kecskeméti utcában szeptember 24-én, szombaton reggel. Helybéliek elmondták, a nő éppen a falu központja felé tartott kerékpárral, amikor a kutya rárontott és lerántotta az útra. Az asszony a kezével védte magát, de az állat nagyon összemarta. A sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett.

Azt is megtudtuk, hogy a kutyát nem szokták kiengedni az utcára, véletlen maradhatott nyitva a kennel és a kapu is, ezt kihasználva szökött az utcára, ahol megtámadta a kerékpárost.

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

– A mentésirányítás azonnal riasztotta a legközelebb elérhető mentőegységet, ezen kívül egy távolabbról indított magasabb szintű esetkocsi is a helyszínre érkezett – mondta el Hangai József, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet kommunikációs munkatársa. A mentősök közös erővel küzdöttek a sérült életéért, aki komplex, súlyos felső végtagi sérüléseket szenvedett a kutyaharapás következtében. A helyszíni állapotstabilizálást ellátást követően a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba szállították az asszonyt, ahol jelenleg is ápolják.

Dabis Krisztina, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense úgy tájékoztatott, a kutyát a keceli Ebrendészeti telepre szállították, ahol 2 hetes megfigyelés alatt tartják. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS