A Bócsai Boróka Általános Iskola nyelvszakos pedagógusai nagyszerű programsorozattal hívták fel a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára. Kreatív feladatok, vetélkedők, kiállítások, filmes kvíz, nyelvi játékok – mindezek angol és német nyelven- színesítették az elmúlt napokat, melyeket eredményhirdetéssel zártunk. Minden résztvevő osztálynak apró ajándékkal, oklevéllel kedveskedtek a szervezők. A program keretében a legügyesebbek Budapestre utaztak – tájékoztatta hírportálunkat Barcsikné Weinhardt Éva igazgató.
Európai Nyelvi Koktélbár 2022

Idén 12. alkalommal rendezték meg hazánkban is a Nyelvek Európai Napja alkalmából az európai nyelvi és kulturális sokszínűség ünnepét, az Európai Nyelvi Koktélbárt, amelyet a magyarországi székhelyű EUNIC szervezett az Európai Bizottság közreműködésével. Iskolánkból először látogattunk el erre az alkalomra. Budapesten az Olasz Kultúrintézet adott helyet ennek a nagyszabású rendezvénynek. Bócsa Község Önkormányzata biztosította a buszt, amellyel utaztunk. Köszönjük szépen! 24 ország 25 nyelvi intézete állított ki standot, ahol lehetőségünk volt anyanyelvi kommunikációra, játékos feladatokra. Leírtuk a nevünket koreai és japán nyelven, ki is raktuk azokat a grúz ABC betűiből, virtuálisan megnéztük a francia nevezetességeket, flamand tesztet töltöttünk ki, kiraktuk az óriás német térképet, jelnyelven “beszélgettünk”, mesehősöket fejtettünk meg finn nyelven, spanyol puzzlet raktunk össze és még sorolhatnánk a különlegességeket. Részt vettünk grúz, koreai és spanyol mini nyelvórán. A kapott nyelvi útlevelünkbe gyűjtöttük a jó feladatmegoldásra kapott pecséteket, amelynek jutalma nagyon finom koktél volt. Olyan ügyesek voltak a gyerekek, hogy mindenki kapott tombolajegyet, amellyel nyert is egy valaki közülünk. Volt, aki teljesítette mind a 24 nyelvi standot és még nyelvórán is részt vett.

-Hirdetés-

Nagyszerű alkalom volt, hiszen a nyelvi kavalkádban ízelítőt láthattunk a nyelvek sokszínűségéből. A legjobb az volt, hogy a tanult nyelvet tudták a gyerekek használni, hiszen angolul és németül kellett kommunikálniuk.

Óriási élmény volt nem csak a gyerekeknek, de nekünk, nyelvtanároknak is. Sokan kérdezték: ugye megyünk jövőre is? Rajtunk nem fog múlni.

Írta, képek: Szlobodáné Rakonczay Tünde és Kőfalvi Erika

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira