Írta: vira
A shaggy szőnyeg nagyon jól néz ki, valami pluszt ad hozzá otthonunk megjelenéséhez, de azért hátrányai is akadnak. Mutatjuk is, milyen előnyei és hátrányai is vannak ennek a szőnyegtípusnak!

A shaggy szőnyegek mellett szól, hogy nagyon sokféle méretben, formában és színben kaphatók. Akár kisebb, akár nagyobb lakásban szeretnénk ilyen típusú szőnyeget vásárolni, nem fogunk csalódni, mert a szőnyeg kínálat rendkívül széles. Mint ahogy stílus tekintetében is bizonyára találni fogunk a lakásunkhoz passzoló shaggy szőnyeget. Ezek a szőnyegek változatos színekben és mintázatban készülnek, így akkor is megtaláljuk majd a kedvencünket, ha egy modern, vagy ha egy hagyományos, klasszikus otthonba keresünk ilyen kiegészítőt.

-Hirdetés-

Ezek a szőnyegek többféle anyagból készülnek, illetve léteznek a rövidebb, illetve hosszabb szállal készült shaggy szőnyegek, így valóban mindenki megtalálhatja azt a kárpitot, amely nem csak a lakása stílusának, hanem a saját igényeinek és ízlésének is megfelel.

A shaggy szőnyegek másik nagy előnye, hogy remek fókuszpontokat hozhatunk létre a segítségükkel, hiszen nagyon kellemes vizuális megjelenést nyújtanak. Ha belépünk egy olyan szobába, ahol egy shaggy szőnyeg van leterítve a padlóra, szinte azonnal odavonzza majd a tekintetünket. Ezért, ha egy fókuszpontot szeretnénk létrehozni például a nappaliban, akkor gondoljunk arra, hogy a shaggy szőnyeg kitűnő választás erre a célra.

A shaggy szőnyeg nem csak rendkívül puha, nem csak kellemes azon állni és járkálni, de nagyon hangulatos is. Ha egy igazán otthonos térre vágyunk, akkor egy ilyen szőnyeggel egész egyszerűen nem lőhetünk mellé.

Mint ahogyan mindennek, a shaggy szőnyegnek is vannak hátrányai. Ugyanis lehet kevésbé bozontos és bolyhos és készülhet hosszabb szálakból is, így érdemes csak akkor ilyen szőnyeget választani, ha nem élnek kisgyerekek és háziállatok a családban, és ha tudunk egy ilyen szőnyegre vigyázni, hiszen a tisztítása és karbantartása macerás és egyes esetekben költséges is.

Márpedig a szőnyeg gyakori tisztítása elengedhetetlen, mivel a rostjaiban bekerülő porszemek és szennyeződések allergiás reakciót is kiválthatnak és hajlamossá tehetnek az allergia kialakulására.

A shaggy szőnyeg szép és jólesik ránézni, de csak akkor, ha jól karban van tartva, ha nincsen ki – és letaposva. Ha szeretnénk új fényében, külalakját megőrizni, mindenképpen olyan helyre terítsük le, ahol nem mindennapos a gyalogos forgalom, azaz nem sokat mászkálunk azon.

MEGOSZTÁS