Írta: vira

Mozgás, sport, élmény

2014 óta iskolánk minden évben csatlakozik az Európai Diáksport Nap elnevezésű rendezvényhez. A regisztrált iskolák vállalják, hogy legalább 120 percnyi mozgást, sportprogramot szerveznek a tanulóknak. Az egyetlen ajánlott programelem a szimbolikus, adott évnek megfelelő futótáv – idén 2022 méter – teljesítése. Európa szerte ilyenkor több millió gyerek mozog, sportol.

Mi is vállaltuk a feltételeket így futó cipőt húzott az iskola apraja-nagyja. Az időjárás is kedvezett a sportos napunknak.
-Hirdetés-

Reggel alapítványunk, a Bócsa Község Oktatásáért, Közművelődési Alapítvány iskolai címerrel ellátott pólókkal lepte meg a diákokat és a dolgozókat, így látványos volt a csapat megjelenése.

A gyerekek a címerrel ellátott pólókban sportoltak

Bemelegítéssel kezdtünk, és felfrissítettük, hogy mit is érdemes tudni erről az eseményről. Jó volt tapasztalni, hogy a diákok már tudják, és lelkesen készültek is erre a napra. Felnőtt segítők, Szűcsné Kaposvári Gabi és Szűcs Fanni tartották a zenés bemelegítést, örömmel jöttek a rendezvényünkre. Egyik diákunk apukája pont ezen a napon vett részt Görögországban a 246 km-es ultramaratoni futóversenyen. Neki is szurkoltunk, futásunkkal őt is biztattuk. A helyi Mózeskosár Bölcsőde apróságai is részt vettek az eseményen, egy rövidebb távot futottak velünk ők is. Futás után az alsó tagozat diákjai erdei körtúrára indultak, mely a Kiskunsági Nemzeti Park területén valósult meg. Sok érdekességet tudtak meg közben az állatokról, növényekről az osztályfőnököktől.

Az alsó tagozatosok erdei körútra indultak

A felsősök forgószínpad szerűen többféle mozgásba is belekóstolhattak. Balogh Gabriella jóga, Bíró Gábor zumba, Dudás János pedig játékos birkózás foglalkozásokat tartott a mozogni vágyó ifjúságnak. A felkért oktatók szívesen vettek részt a sportnapunkon, amit ez úton is nagyon köszönünk nekik.

Dudás János játékos birkózás foglalkozásokat tartott az ifjúságnak

Végezetül az egészséges táplálkozás jegyében joghurtos gyümölcsös frissítőket készítettek a gyerekek Rázsonyiné Szilvi segítségével, amit örömmel fogyasztottak el.

Jó hangulatú, vidám napunk volt. Együtt mozogtunk, tornáztunk. Nagy örömünkre a különböző generációk is találkozhattak egymással.

Így lett a mozgás, a sport igazi élmény mindenkinek!

Közlemény
Bócsai Boróka Általános Iskola 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS