A jeles alkalomból szeptember 29-én 16 órakor Fekete Szabolcs plébános atya celebrált szentmisét a keceli Szentháromság-templomban. Köszöntötte a rendőröket és a polgárőröket, valamint a rendvédelmi szervek valamennyi munkatársát.

Megemlékezett róla, hogy hazánkban a fegyveres erők napját sokáig szeptember 29-én, a pákozdi csata évfordulóján tartották. Napjainkban a magyar honvédelem napjaként Buda várának 1849-es bevétele évfordulóját ünnepeljük május 21-én. Az atya Szent Mihály és Szent György példáján keresztül – mindannyiunk nevében – tiszteletét nyilvánította mindazoknak, akik a hazáért, a becsületért, a hitért akár fegyvert is fognak, ha kell. A mai hősök településünk élhetőségéért, a hívő közösség jólétéért fáradoznak, viselik a szolgálat nehéz terheit és vállalják a felelősséget embertársaikért.

-Hirdetés-

A szentmisét követően a rendőrőrs, a polgárőrség és az egyház részéről egy-egy koszorú került elhelyezésre a templom előcsarnokában lévő emléktáblánál.

Az esemény után a meghívottak a Városi Múzeumba vonultak át, ahol plébános atya, Forrai Ákos alpolgármester és Agócs Ákos, a Kulturális Bizottság elnöke mondott köszöntőt az idén 150 éves rendőrőrs és a 30 éves polgárőrség tagjainak helytállásáért.

Forrás, képek: Kecel Város Facebook-oldal

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira