Az Állatok világnapja alkalmából október 4-én a Ruca várba, a Kiskunhalasi Díszmadár– és Kisállatparkba, Ternyik Noémi Rekettye pusztai birtokára tettünk látogatást szülők segítségével– melyet ezúton is köszönünk nekik- az imrehegyi óvodásokkal– tájékoztatta hírportálunkat Sendula Erika óvónő.

Ezen az egyedülálló állatfarmon számos különleges szárnyassal és egyéb négylábú állattal találkozhattak a gyermekek. Láthattunk többek között díszludat, díszrécét, pávát, emut, különféle színes tollú papagájokat, tengeri malacot, nyulat, törpe disznót, szarvasmarhát, kecskét, birkát, pónit és még sorolhatnánk, azt a rengeteg különféle egyedi tenyésztésű állatot, mely elkápráztatja a látogatókat. A gyermekek érdeklődve figyelték a sokféle állatot, melyek közül néhányat lehetőségük is volt megetetni, a magunkkal vitt eledellel, zöldséggel, gyümölccsel.

-Hirdetés-

Az állatok megcsodálása után a farm területén kialakított játszótéren volt alkalmuk a gyermekeknek haza indulás előtt egy jót együtt játszani.

Intézményünk katolikus nevelési szelleméből adódóan az Állatok világnapja kapcsán a gyermekekkel megemlékeztünk Assisi Szent Ferencről, az állatok védőszentjéről. Róla szóló történeteken keresztül is szeretnénk a gyermekekben kialakítani és erősíteni az állatok iránti szeretetet, tiszteletet. Célunk, hogy szeressék, védjék az őket körülvevő élőlényeket, gondoskodjanak róluk, és tanuljanak meg felelősségteljes életet élni.

Írta, képek: Sendula Erika

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira