A fűtőszőnyegek számos padlófelülethez használhatók, hogy egyenletes hőeloszlást érjenek el a helyiségben. Telepíthetők a csempe, a beton és akár a kő alá is. De találunk olyan fűtőszőnyegeket is a piacon, amelyeket akár a fapadló alatt is használhatók. Az elektromos padlófűtés egyesíti a kényelmet, a könnyű használatot és az energiahatékonyságot. Vannak azonban olyan gyakori kérdések, amelyek minden vásárló fejében joggal merülhetnek fel. Lássunk most néhányat ezek közül!
Fektethetünk csempét közvetlenül a fűtőszőnyegekre?

Nem javasolt közvetlenül a padlófűtési szőnyegre burkolni, mivel a csempe rögzítési folyamata károsíthatja a vezetékeket. Ehelyett vigyen fel kiegyenlítő anyagot a fűtőszőnyegre, és hagyja megszáradni a burkolás előtt. Ez megvédi a vezetékeket, és lehetővé teszi a csempézést anélkül, hogy kárt okozna vele.

Károsítja a csempéket a padlófűtés?
-Hirdetés-

Ez nagyban függ a csempe típusától, amit fontos előre tisztázni. A legtöbb porceláncsempe alkalmas a padlófűtésre, így nem kell attól tartani, hogy a csempe megsérül. A kerámia burkolólapok azonban általában nem megfelelőek erre. A gyártó sok esetben külön jelzi, ha a csempék nem használhatók padlófűtéssel, ám mielőtt belefognánk a munkálatokba, mindenképpen érdemes ez ügyben egyeztetni vele.

Lehet padlófűtést fektetni a csempe alá?

Igen, a padlófűtés alkalmas porcelán vagy természetes kőlappal burkolt padlók alá. A padlófűtés lehet elektromos vagy vízbázisú. Javasoljuk, hogy jól bevált csemperögzítőt használjon a telepítéshez, hogy a rendszer még véletlenül se sérülhessen meg a burkolás során.

Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke
Biztosan megéri fűtőszőnyeget telepíteni?

Az elektromos padlófűtés több előnnyel jár, mint bármely más típusú lakásfűtés – mondja Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Nyomós indok például, hogy a teljes telepítés órák alatt elvégezhető anélkül, hogy speciális szerszámokra vagy készségekre lenne szükség.

Legyen szó padlófűtést telepíteni kívánó vállalkozóról egy nagy épületben, vagy egy lakástulajdonosról, aki padlófűtést szeretne beépíteni egy helyiségbe, a projektet a megfelelő kezekben gyorsan és zökkenőmentesen lehet megvalósítani. Az alacsony telepítési költség, a termosztát szabályozás és a gyors kivitelezés rendkívül gazdaságos üzemeltetési költségeket eredményez.

Mennyire biztonságos a fűtőszőnyeg?

Tökéletesen biztonságos mind a család, mind a háziállatok számára. Mivel nincsen nyílt láng, nem áll fenn a tűz, a robbanás vagy az égési sérülések veszélye.

MEGOSZTÁS
Írta: vira