A megyei első osztályú bajnokság 9. fordulójában az Akasztó a Bácsalmást fogadta. A hazaiak szerettek volna már újra győzni, hiszen az elmúlt három találkozón csak egy pontot gyűjtöttek. Azonban nem a legjobb előjelekkel várták az összecsapást az akasztóiak, ugyanis sérülések és betegségek is hátráltatták a csapatot az elmúlt héten.

Már az első percben előnybe kerülhettek volna a vendégek. Egy nagyon lefelé csapódó lövést kellett Némethnek a kapu jobb felső sarkából kitolnia szögletre. A 10. percben egy jobb oldali beadás után Zsoldos fejese csattant a felső lécen. Tíz perccel később újra a felső léc mentette meg a hazaiakat, Harnos lövése után. A 26. percben Palla szabálytalankodott a tizenhatoson belül a vendégek egyik előretörő játékosával szemben, Ézsiás játékvezető egyből a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest Szabó Attila higgadtan a jobb sarokba lőtte 0-1. Ezek után az első félidőben már említésre méltó lehetőség nem történt.

-Hirdetés-

A második játékrész elején újra Bácsalmási lehetőségeket jegyezhettünk fel. Közel voltak a vendégek a második gólhoz, de Németh a hazaiak kapusa megint egy nagyot védett, illetve közelről nem talált kaput Harnos az 50. percben. Az 53. percben Szabó Zsolt harcolt ki szabadrúgást a pálya bal oldalán. A megítélt pontrúgást Szabó Zsolt lőtte el úgy, hogy abba senki sem ért bele, még a vendég kapus sem, így a labda végül a vendég hálóban kötött ki 1-1. Ezek után a vendégek elértek még egy újabb kapufát, míg a 71. percben Szabó Szabolcsot rúgta fel Szabó Attila, amikor már nem volt a hazai játékosnál a labda. A játékvezető a vendég Szabó Attilának azonnal piros lapot mutatta fel, így a Bácsalmás tíz emberrel volt kénytelen végigjátszani az utolsó húsz percet. A hazaiak játékán azonban nem látszott, hogy többen lettek volna, így végül az egy pontnak jobban a vendégek örülhettek.

Az Akasztó gyenge játékkal tudott egy pontot otthon tartani. Így már négy mérkőzés óta nyeretlen az akasztói gárda.

Akasztó FC – Bácsalmási PVSE 1-1

Akasztó FC: Németh Zs., Molnár, Kapus, Bajusz (Vincze), Kerekes, Boldizsár, Németh T., Palla (Szabó Zs.), Szabó Sz., Dobosi, Márki vezetőedző: Szrenkó István.

Bácsalmási PVSE: Koncsok, Harnos (Horváth), Körmöci, Gabric, Csanádi (Snyehola), Szűcs, Crkvenjakov, Szabó A., Bálity (Nincsevics), Zsoldos, Szalma (Benkő) vezetőedző: Teslic Igor

Szrenkó István, a hazaiak vezetőedzője a mérkőzés után elmondta:

– Szerencsénk volt, mivel sokkal jobban játszott a Bácsalmás. Nem tartottuk be amit megbeszéltünk. Egész héten készültünk a játékukra, tudtuk, hogy mit játszanak, le lettek informálva. Ma abszolút nem tartottuk a játékrendszerünket. Ma a hazai kapufák és a szerencse is velünk volt. Majd egy szabadrúgást követően betaláltunk, ami egy begyakorolt figura, legalább ezt az egyet visszaláttam a mérkőzésen. Sajnos nem úgy tudtunk felállni a találkozóra, ahogyan szerettünk volna. Jöttek sérülések, betegségek. El kell gondolkozni a fiúknak, hogy tíz ember ellen játszottunk, és három méteres passzokat nem tudtunk megcsinálni. A Bácsalmás folyamatosan abból élt, hogy mi belehibáztunk, tehát nem kikényszerített hibák voltak. Érthetetlen számomra, hogy lehozunk Kecel ellen egy ki-ki meccset, majd Kiskunfélegyházán partiban vagyunk, ott a második félidőben alig jött át a Félegyháza a térfelünkre, akartunk. Aztán jön egy hazai meccs, ahol az első félidőben négy-öt embert le kellett volna cserélnem. Lehajtott fejjel, három passz nem sikerül nekik és nem azon vagyunk, hogy sikerüljön a negyedik és a harmincadik passz is, hanem beletörődünk, és saját magunkat belevisszük a sárba.
További sok sikert kívánok a Bácsalmásnak!

MEGOSZTÁS