Október 26-án ismét ülésezett Kecel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete: nyílt ülés keretében öt napirendi pontot tárgyaltak. Módosították az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendeletét, melyre új kormányzati funkciókód felvétele miatt került sor. Hatályon kívül helyezték a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló önkormányzati rendeletet, melytől a jövőbeni településfejlesztéssel és településkép-érvényesítéssel kapcsolatos eljárások gyorsulását várják. Elfogadták a város Települési Környezetvédelmi programjának felülvizsgálatát. A keceli járóbeteg szakellátás bevételekkel nem fedezett kiadásainak finanszírozása keretében a kiskunhalasi kórház elmúlt három évi szolgáltatásairól állított ki számlát, melynek kifizetéséről döntöttek. A keceli járóbeteg szakellátással kapcsolatos döntéseket egyhangúlag fogadta el a grémium.

-Hirdetés-

Az egyéb témák között Haszilló Ferenc polgármester tájékoztatást nyújtott az áram- és gázfogyasztás racionalizálásával kapcsolatosan tervezett helyi intézkedésekről. A városnak hosszú távú szerződése van a szolgáltatókkal, de ezek mellett a közeljövőben az intézményenkénti, egyéni spórolásnak is komoly jelentősége lesz. A könyvtárban a fűtés lekapcsolása és a klímák használata mellett 30%-os megtakarítás várható. Év végéig a falugazdász iroda is odaköltözik, mert nagyon fontos a gazdálkodó lakosok érdekében ezt a feladatot helyben tartani. A terembérleti – főként a bálakra vonatkozó – díjakat megemelik. A Kiskunvíz kéthetente csütörtökönként a Városházán fogadja ügyfeleit.

Kapcsolódó cikk
Új helyszínre költözik a Kiskunsági Víziközmű keceli ügyfélszolgálati pontja
Új helyszínre költözik a Kiskunsági Víziközmű keceli ügyfélszolgálati pontja
Közleményben tájékoztat a Kiskunsági Víziközmű – Szolgáltató Kft.:  Keceli Ügyfélszolgálati Pontunk 2022. november 1-től elköltözik a Kecel Közös Önkormányzati Hivatal 6237 Kecel,...

A sportcsarnokban csak az öltözőket fűtik, mely idén 50%-os megtakarítást eredményez. A múzeumban csak a dolgozók irodáját fűtik, mely 60%-os megtakarítással jár. Január elsejétől az óvodák 21-22 fokon működnek majd, mely 15%-os megtakarítást hozhat, valamint 23 millió forintos rendkívüli támogatási igényt nyújt be a város az adótúlfizetésre. Január 1-től március 31-ig ügyeleti rendszerben működik a művelődési ház és könyvtár, a múzeum és a sportcsarnok. A Csendes Ősz Idősek Otthona egy már benyújtott pályázat eredményeképp napelem-telepítésre vár, illetve az önkormányzatnak szolár- és napelempark létesítésére is vannak folyamatban lévő tervei.

Az ülés végén bemutatkozott a hivatal új munkatársa, Mórocz László közterület-felügyelő, akinek feladatairól következő lapszámunkban olvashatnak, valamint szolgálati telefonszámát is közzétesszük.

 

Forrás: Keceli Hírek 2022 októberi lapszám  

MEGOSZTÁS
Írta: vira