Sajtóközlemény
2022. november 15.
Páhi Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-2.1.3-16-BK1 – Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című felhívásra. A 35 millió Forintos, vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból a Petőfi és Kossuth utcák csapadékvíz elvezetése és visszatartásának fejlesztése történt meg. A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében valósulhatott meg.

Páhi Község belterületi „Csapadékvíz-elvezetés és visszatartás fejlesztésének” célja a káros, az épített környezetet veszélyeztető vizek elvezetése, szem előtt tartva a vízvisszatartás és beszivárogtatás lehetőségét, amelyeket az alábbi műszaki megoldásokkal valósítottak meg: nyílt, földmedrű csatornák kialakításával a nagyobb beszivárogtatás érdekében, illetve zárt elvezető csatorna létesítésével annak megakadályozására, hogy nagyobb esőzésekkor a szűk utcán megálló esővíz a portákat, házakat elöntse. 

-Hirdetés-

A projekt megvalósításának közvetlen eredménye, hogy Páhi Község lakossága a támogatott vízgazdálkodási fejlesztés révén mentesített lesz a bel- és csapadékvíz károkozástól. A projekt közvetett hatásaként jelentkezik, hogy az infrastrukturális fejlesztés révén: javul a település népességmegtartó képessége, növekszik gazdasági vonzereje, javítja az érintett lakosság élet- és munkakörülményeinek, a vállalkozások működésének javítását szolgáló infrastrukturális hátteret.

A projektről bővebb információt a www.pahi.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Petz János – Páhi Község polgármestere
Elérhetősége: pahipolgarmester@t-online.hu

Forrás, képek: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

MEGOSZTÁS
Írta: vira