Több évtizedes hagyománya van már annak, hogy az ősz folyamán kétévente jótékonysági bált szervez a kaskantyúi általános iskola. Idén az Erzsébet névnap adta az esemény  tematikáját, melyre már a tanév elején elkezdtek készülni. A rendezvény előtt, megközelítőleg egy héttel minden jegy elkelt, így egy igazán jó hangulatú estére számíthattak a résztvevők.

 

-Hirdetés-

A készülődés a rendezvény támogatóinak és a faluban élő Erzsébeteknek a felkeresésével kezdődött. Az est tematikájában szerepelt egy zenés-táncos produkció és egy közös ének is, melyre heti egy alkalommal gyakoroltak az asszonyok. Időközben készültek az őszi dekorációs elemek is a kisiskolások és a szülők közreműködésével, melyek a bejáratot, az asztalokat, falakat, tánctermet és az előteret díszítették.

Erzsébet nap alkalmából a falu Erzsébeteinek arcképei is felkerültek a falakra

A szervezők november 19-én este 18 órától várták vendégeiket a falu művelődési házába. 19 órakor Orosziné Szamek Dominika a szülői munkaközösség nevében köszöntötte a jelenlévőket, majd Lajkó-Németh Andrea intézményvezető, a bál házigazdája ismertette az este részleteit. Újházi Zsolt polgármester itt jelentette be, hogy ez volt az utolsó nagyrendezvény, melyet a felújítás előtt az épületben tartottak.

Orosziné Szamek Dominika és Lajkó-Németh Andrea is köszöntötte a vendégeket

Az ünnepi műsor az asszonyok táncából, egy az Erzsébeteket köszöntő dalból és a férfiakat is megmozgató székfoglalós játékból állt, a nemzetközi férfinapra való tekintettel.

A székfoglalós játék nyertese Szeg János lett

A vacsora: csontleves, sültek körettel és savanyúság volt, melyet a császártöltési Dönci Vendéglő szakácsai készítettek és pincérei szolgáltak fel a vendégeknek. Az asztalokra kerültek édes sütemények, sós ropogtatnivalók és bor is. Az este folyamán becsületkasszás büfé is üzemelt.

A vacsora után mindenki táncra perdült a kiskőrösi DJ Fábián Zsolt által lejátszott zenékre. A közel két és fél órás fergeteges mulatozást a tombola-nyeremények kisorsolása szakította meg, éjfélkor. A rengeteg támogatónak hála megközelítőleg 500 nyeremény került kisorsolásra, melynek többségét a szülői munkaközösség vezetője: Vinczéné Mezei Beáta gyűjtötte össze. Az itt befolyt összeget az iskola tanulóinak javára fordítják majd.

Zsúfolásig megtelt a tánctér

Több év kihagyás után, ez az este nagyszerű lehetőséget adott arra, hogy ismét találkozhassanak, beszélgethessenek, együtt szórakozhassanak a kaskantyúiak és a szomszédos településekről érkezők.

A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki minden segítőnek, támogatónak.

Fotók: Nemesné Ambrus Mónika 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS