Ünnepélyes keretek között, egy nemzeti színű szalag átvágásával adták át november 24-én a megújult csengődi orvosi rendelő épületét. A jelentős pályázati támogatásból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően teljesen megújultak az épület belső terei és a mai kor követelményeinek megfelelő környezetben várják a betegeket.

Az átadó ünnepség alkalmával Csengőd polgármestere Pivarcsi Csaba elmondta, hogy a Magyar Falu Program keretében ,,Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése” MFP-ÖTIK/2021/4 alprogramban Csengőd Község Önkormányzata az 1103/3009/647/6/2021. iktatószámú miniszteri döntésnek megfelelően 65.567.667 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. Ennek a támogatásnak köszönhetően sikerült az orvosi rendelő épületénél a felújítási munkálatokat elvégezni, ahol megtalálható a háziorvos, a fogorvos és a védőnői szolgálat.
Az épület most elvégzett teljes belső felújítása mellett a külső hőszigetelés korábban TOP forrásból valósult meg.

-Hirdetés-

Megújult az orvosi rendelő belső burkolata, nyílászáró csere történt, hő- és vízszigetelés, új víz, villamos- és fűtésrendszer került kialakításra. A felújítással gazdaságosabb és energiatakarékosabb működést tudnak biztosítani, és méltó környezet várja az egészségházba látogatókat. Mindezek mellett kapcsolódóan egy korábbi MFP pályázattal orvosi eszközök beszerzésére is lehetősége nyílt az önkormányzatnak, mintegy 2,6 millió forint értékben.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Font Sándor országgyűlési képviselő, aki sokat segített a támogatási háttér előteremtésében. Beszédében kiemelte, hogy mennyire fontos a kisebb lélekszámú településeken az orvosi ellátás biztosítása, és a megfelelő körülmények kialakítása, amelyben most Csengőd települése kormányzati támogatással tudott jelentős mértékben előrelépni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS