December 2-án pénteken délután a kaskantyúi általános iskola szervezésében került megrendezésre a II. Adventi Este Kaskantyún. A rendezvényterület ez alkalommal hamar benépesült, hiszen a Mikulás is ellátogatott hozzájuk, aki minden 14 év alatti gyermeket megajándékozott egy csomaggal.
Nagy Veronika lelkésznő

A második adventi alkalmat Nagy Veronika lelkésznő nyitotta meg ünnepi gondolataival:

-Hirdetés-

„Hamarosan lángra lobban a második adventi gyertya is, a remény lángja. Így fogadhatjuk az Isten igéjét is, amikor ezt mondja a zsoltáros: Reménykedj az Úrban, légy erős és bátor szívű!
„Ki az Úrban bízottnem csalódott még. Első lennék én, ha szégyent vallanék” – mondja a költő. Ezzel a bizalommal és reménységgel készüljünk a második gyertya lángjának fogadására. Így csendesedjünk el és tárjuk ki szívünket…
Mielőtt meggyújtjuk a gyertyát, imádkozzuk el a Miatyánkot!”

Ez idő alatt a település adventi koszorúja köré gyűltek a kisiskolások, hogy “közösen meggyújtsák” a remény gyertyáját, miközben az Adventi hírnök című dal első két versszakát elénekelték. 

A hit és a remény gyertyája is lángra lobbant

Ezt követte az alsó tagozatos diákok Mikulásváró műsora, akik dalokkal és versekkel köszöntötték a lovasfogattal érkező Mikulást. Az ünnepi műsort Lajkó-Németh Andrea és Agárdi-Nagy Györgyné állították össze. 

A kaskantyúi kisiskolások

Az önkormányzat jóvoltából minden 0-14 éves korú gyermek mikuláscsomagot kap(ott). Ez 125 ajándékot jelent. Akiknek nem volt lehetőségük átvenni ma délután személyesen, azoknak sem kell szomorkodniuk, hiszen az önkormányzat eljuttatja hozzájuk azokat. 

Többen közös fotót is készítettek a Mikulással

Az ünnepség után a szülők és pedagógusok önzetlen felajánlásának köszönhetően jótékonysági süti- és ajándékvásárt tartottak, ahol aprósütemények, zsíros kenyér zöldségekkel, tea, forralt bor és különböző kézműves termékek közül választhattak a falubeliek. Az asztali díszeket, télapókat, hóember figurákat, karácsonyfadíszeket Csepregi Brigitta Terézia, Kutyifa Ferencné és a kisiskolások, az elmúlt hetekben készítették. 

Több tálcányi édesség került az asztalokra

Aranyosi Ervin – Advent második gyertya

A második is fényre lobban,
jelzi, angyal szállt a földre:
– Éljetek méltóbban, jobban,
s várjatok az újszülöttre!

Lelketeket készítsétek,
– a világ újjá születhet!
Szóljon szívből belső ének,
– nyissátok meg szeretetnek!

Legyen bennünk könyörület,
új megváltónk mikor várjuk.
A világ is szebbnek tűnhet,
ha utunkat eképp járjuk.

Találd meg a belső békét,
s majd, ha utad tisztán járod,
élvezheted eredményét,
egy csendes, békés világot…

 

Kapcsolódó cikk
Advent csodája
Advent csodája
Az emberiség legszebb, legmeghittebb ünnepe a karácsony, mely az elcsendesedés időszaka is. Kaskantyú Község Önkormányzatának támogatásával, minden héten pénteken különböző...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (86 db kép)
MEGOSZTÁS