Ó, az első alkalom Rómában. Persze július eleje és minimum 30 fok, a Colosseumnál és a Szent Péter-bazilikánál a turistatársak hatalmas tömegével küzdő izzó momentumok pedig még forróbbá teszik a várost. Néhány évnyi nyári vakáció után végre megtanultuk, hogy az Európában utazgatás örömeit érdemes télen is kipróbálni, mert lehet, hogy kisebb tumultussal és enyhébb hőmérséklettel jár. Úgyhogy hölgyek és urak, itt az ideje felfedezni, hogy Európa holtszezonja a legjobb időszak egy igazán pihentető kikapcsolódásra.

A tél jó alkalom Dubai látogatására?

Csekkold a Dubai repülőjegy lehetőségeket minél előbb, mert igen, a tél kiváló alkalom az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városának felkeresésére, mivel az éghajlati viszonyok mérsékeltek maradnak, ami ideális a nevezetes turisztikai látványosságok meglátogatásához. A téli hőmérséklet 26 Celsius-fok között marad, így kényelmesen elmerülhetsz a szabadtéri tevékenységekben. Élvezd a kilátást a Burj Khalifa tetejéről, vagy Fedezd fel Palm Jumeirah-t, amely Dubai csodálatos ember alkotta szigetcsoportja, a szépség és az elegancia szinonimája az egész világon. A gyönyörű sziget légi képe egy hatalmas pálmafára emlékeztet, amely a hatalmas Perzsa-öbölbe nyúlik. Palm Jumeirah ad otthont Dubai főbb turisztikai látványosságainak, köztük az Atlantisnak, az Aquaventure víziparknak és a Lost Chambers Aquariumnak.

Dubai Marina skyscrapers and port in Dubai, United Arab Emirates background

Különleges helyet keresel az újévre?

-Hirdetés-

Mit szólnál a könnyed és trendi Barcelonához? A kultúra igazi városa, és egy ilyen időzítéssel nemcsak, hogy szemügyre veheted ezt a fantasztikus helyet, hanem spanyol módra megtapasztalhatod a szilvesztert is. Ez egészen pontosan azt takarja, hogy összegyűlhetsz a helyiekkel, megnézhetitek együtt a tűzijátékot, és részt vehetsz abban a hagyományban, hogy éjfélkor 12 szőlőt kell elfogyasztani az elkövetkező év hónapjainak jóléte miatt. Természetesen a Barcelonában tett téli vizitnek más előnyei is vannak. Kezdjük azzal, hogy a mediterrán térség azért valamivel melegebb, mint Európa egyéb régiói, így a szabadban eltöltött idő nem lesz olyan kemény. Ráadásul, ha télen érkezel, akkor elkerülheted azt a magas átutazószámot, amely Barcelona turisztikai problémáihoz vezetett. Az egyetlen dolog, amit kihagysz egy téli kirándulás során, az a strand. Ennek ellenére hidd el, nem fogsz unatkozni. Akár a gótikus negyedben való barangolásról, akár tapas kóstolásáról lesz szó, a téli szünet itt remek ötlet. Itt is hagyunk egy pár lehetőséget Barcelona repülőjegy témában neked!

View on the Antonio Lopez square during the sunny weather in the old town of Barcelona city

Talán érdemes ellátogatni Máltára is?

Határozottan, hiszen Málta szempontjából az egyik legkézenfekvőbb ok arra, hogy decembertől februárig elnézz a szigetországba, az a kellemes hőmérséklete. Míg Európa szárazföldi részén határozottan fagyokkal kell szembe néznünk, addig a Földközi-tenger szigetén, Máltán olyan időjárás örvend, amilyenről a kontinensen csak éjszaka álmodni tudsz. És még ha a hőmérséklet nem is éri el a szédítő magasságokat, érdemes szem előtt tartani, hogy Máltán élvezheted az átlagos napsütéses órák legmagasabb számát Európában. Míg Londonban átlagosan 1461 órát örömködhetsz a napsütésben évente, addig Máltán ezt körülbelül 3000 órán keresztül gyakorolhatod. Hogyan juthatsz el Máltára? Egész Európából általában repülővel érik el, a forgalmas nemzetközi repülőtér pedig körülbelül fél órára délre található Vallettától. A repülőtérről Vallettába és St. Julianba is indulnak buszok, amelyek a máltai téli vakáció legnépszerűbb úti céljai. Ha úgy döntesz, hogy egy máltai téli üdülésre indulsz, akkor természetesen ehhez is van néhány Málta repjegy ajánlatunk.

MEGOSZTÁS
Írta: vira