A parkok, közterületek karbantartása és egyéb beruházások elvégzése is a feladatkörébe tartozik a keceli Városgazdálkodási Csoportnak. Az állandó munkaerő tekintetében 13 dolgozójuk van és 15 közmunkaprogramban résztvevő közfoglalkoztatott személy segíti a tevékenységük elvégzését.

A Városgazdálkodási Csoport vezetője Radva Zoltán elmondta, hogy a település közigazgatási területén belül 40 ha-on végeznek munkálatokat, melyből 27 ha-on napi szinten, 13 ha-on pedig időszakos jelleggel vannak jelen. A feladataikat az évszakoknak megfelelő bontásban végezték el az idei évben is. Tavasszal végzik a területelőkészítéseket, talajmunkákat a virágültetésekhez és a faültetésekhez. Minden évben legalább 40 fa került elültetésre a városban, ami magába foglalja a pótlásokat is.

Haszilló Ferenc polgármester és Radva Zoltán
-Hirdetés-

A virágok tekintetében idén 11.000 tő – részben saját nevelésű – palántát ültettek el. A tavaszi munkálatok után nyáron a kiemelt feladatuk a zöld növényzetek, parkok, közterületek gondozása. Örömmel számolt be arról, hogy az idei évre már a belterületi részek mintegy 90 %-ának öntözése fúrott kútból és kiépített rendszerrel történhetett meg, ami a munkavégzés hatékonyságában és a költségek csökkentésében is előrelépést jelentett. A külterületi részeken a kerékpárutak és a közutak mentén mintegy 400 fa öntözését is ellátják a nyári időszakban, mely részekre tartályok segítségével visznek hetente 80-120 hl vizet. Idén ősszel a munkálatok virágültetéssel kezdődtek, amely során 7.000 tő saját nevelésű árvácska került elhelyezésre a településen.

A Városgazdálkodási Csoport 2021-ben „Kecel Város fejlődéséért” díjat vehetett át

Most a téli időszakban azokat a beruházási munkálatokat végzik el, amelyekre a növények aktív vegetációs időszakában nem nyílna lehetőségük. Ilyen munkálatok voltak a Kinder Kiállítás belső építészeti feladatinak elvégzése, az iskolánál a volt régi kazánház épületének előadóteremmé alakítása, az öt önkormányzathoz tartozó játszótér régi elemeinek elbontása és új játszótéri eszközök telepítése. A közterületi parkok felújítása során a mintegy 3 ha-os villanyszérü területén teljes parkosítás történt, faültetéssel és játszótéri elemek kihelyezésével. Az említett projekt még nincs kész, a parkosítás 2023-ban fog megtörténni, jelenleg a nyárfák kivágása és a terület megtisztítása van folyamatban. Nagyon fontos feladatuknak említette meg, hogy rendelkeznek már egy saját gréderező géppel is, amivel rendszeresen el tudják végezni a külterületi és néhány belterületi út karbantartását.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS