Az Akasztó FC megye hármas együttese az előző két évben bajnokságot nyert a megyei harmadosztályú bajnokság közép csoportjában. Az elmúlt nyáron azonban átalakult a csapat. Legjobb gólvágójuk Lázár Zsolt befejezte az aktív labdarúgást, így sok-sok gól is távozott a gárdától. Ennek fényében indultak neki a 2022-2023-as szezonnak az akasztói megye hármas futballisták. Az őszi szezonról Fésüs Dávidot, az együttes játékosát kérdeztük.
Tavaly bajnok volt a csapat. Ezek után nyáron történtek változások a keretben. Ennek fényében hogyan indultatok neki az új idénynek?

-Így igaz, a nyár folyamán gyakorlatilag egy új csapatot kellett építenünk. Voltak távozóink is, de emellett érkezett Tabdiról Tóth Sándor, Patai Denisz és a Soós testvérek, Kaskantyúról Tomán Áron, újra kezdte a futballt Szabó Máté, valamint továbbra is próbáljuk beépíteni az ifjúsági csapatból a rendelkezésre álló játékosokat. Név szerint a Kovács testvéreket, Tivadart és Tibort, illetve Kósa Balázst, aki már a tavalyi bajnokcsapatnak is tagja volt.
A nyári felkészülésünk sajnos nem úgy alakult, ahogyan terveztük, hiszen az edzéslátogatottság távol volt a megfelelőtől, illetve az edzőmérkőzések sem úgy sikerültek, ahogyan vártuk. Ezek fényében, és látva az eléggé megerősödött mezőnyt, előzetesen az első 5 hely valamelyikének megszerzését céloztuk meg, hiszen a tabellára pillantva látható, hogy idén van hat-hét nagyon jó, közel azonos képességű csapat, akik közt nüanszok döntöttek az ősz folyamán is.

Mennyire vagy elégedett a csapat őszi teljesítményével?
-Hirdetés-

-Sajnos nem tudok maradéktalanul elégedett lenni a teljesítménnyel, mert véleményem szerint több van ebben a csapatban. Voltak nagyon szép győzelmek, gondolva itt a Kiskőrösön aratott, illetve a Kunfehértó felett aratott győzelmekre, viszont voltak nagyon fájó vereségek, illetve vereséggel felérő döntetlen is. Sajnos elég hullámzó volt a teljesítmény, sok esetben létszámgondokkal küzdöttünk, ellenére a nyári nagyobb számú igazolásoknak. Több esetben is épphogy megvolt a csapat sérülések, munkahelyi vagy egyéb elfoglaltságok miatt, ami bosszantó, de mivel ez a csapat továbbra sem profi vagy fél profi, így itt mindenki a munka mögött tudja vállalni a futballt. Ennek megfelelően az edzéslátogatottság sem javult fel az elvárt szintre, így ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy most csak az 5. helyen telel a csapat. Kicsit azt érezni, mintha „jóllaktunk” volna a bajnoki címvédéssel, és már nincs meg az a tűz a csapatban, ami az elmúlt két évben jellemző volt. Ezen kell majd dolgozni tavasszal.

Akasztó FC II. 2022 ősz
Pozitívumok és negatívumok?

-Pozitívumként az előbb említett két győzelmet mondanám, hiszen itt megmutatta a csapat az igazi erejét, illetve, hogy ha megfelelően ki tudunk állni, elég komoly minőség van a csapatban, amit az előző két szezonban elért bajnoki címünk is igazol. Közhelyként hangzik, de továbbra is nagyon összetartó társaságunk van, a csapat magja minden mérkőzés után együtt marad és tölti el az időt, építve a csapategységet, ami nem mindenhol van így.

Negatívumként szintén az előbb említett vereségeket említeném. Az egyik ilyen volt például a Kecelen elszenvedett 3-2-es vereségünk, ami egy picivel több szerencsével, illetve egy korrektebb játékvezetéssel máshogyan is alakulhatott volna, de mivel a futballban nincs „ha”, így erről is kár beszélni. Vagy akár a Soltvadkerten elszenvedett nagy pofont is felhozhatom, bár meggyőződésem, hogy ott nem volt ekkora különbség a két csapat között. Továbbá az utolsó fordulóban elszenvedett izsáki vereség is nagyon fájó pont, hisz a játék képe alapján többet érdemelt volna a csapat. Sajnos a tázlári döntetlen és a vért izzadva kicsikart Tabdin aratott győzelem is inkább ide sorolandó.
Negatívumként még megemlíteném a minket egész ősszel végigkísérő létszámgondokat, és egy picit a hozzáállást is, mert tulajdonképpen ezen lenne a legkönnyebb változtatni.

Fésüs Dávid
Kit vagy kiket emelnél ki a csapatból?

-Kiemelni nem szeretnék és nem is nagyon tudok senkit. Ide is igaz az a közhely, hogy együtt győzünk és együtt is bukunk. A szép győzelmeket és a fájó vereségeket is együtt, csapatként értük el.

Mit vársz a tavaszi szezontól?

-A csapattól egy legalább ilyen, vagy még ennél is jobb tavaszt várok, habár ezen elsősorban hozzáállásbeli változásokkal tudunk javítani. Ha mindenki bele tudná tenni azt a munkát, amit az előző években, akkor egy szép szezont magunk mögött tudva akár elcsíphetjük az egyik dobogós helyet is. Ehhez viszont edzés kell és alázat, mert a befektetett munka nélkül nincs siker. Bízok benne, hogy a csapat oda fogja tenni magát tavasszal, és hozzásegíti az új játékosokat egy szép siker eléréséhez, amit átélhettünk az elmúlt években.

MEGOSZTÁS