Az elmúlt négy hónappal számot vetve Galántai Katalin, Kecel Város Önkormányzat Óvodája és Bölcsődéjének intézményvezetője elmondta – intézményegységünk 280 óvodás gyerekkel kezdte a nevelési évet, ami 97%-os kihasználtság. Mára már csak két üres férőhelyünk van a 300-ból. A bölcsőde mindig teljes létszámmal működik, 40 kisgyermekkel.
Megvalósult programok a nevelési év eddig eltelt időszakában.

Ősszel igyekeztek a kollégák minél több élményhez juttatni a gyerekeket, ezért többféle betakarítási munkába vonták be őket a családok segítségével. Október végén Termény-bált tartott minden óvoda, amit kis műsorokkal tettek színesebbé.

Márton-napi lampionos felvonulás
-Hirdetés-

Márton-napi lampionos felvonulást szerveztünk, ami előtt minden óvodánk és a bölcsődénk is a gyerekekkel lampionokat készítettek. Hagyományunk szerint a felvonulásra érkező vendégsereg a Központi Óvoda előtt gyülekezik, ahonnan együtt, énekelve vonulunk a Szentháromság Plébániatemplomig. Így tettük ezt az idén is: elöl vonultam Haszilló Ferenc polgármester úrral, Hatvani Gábornéval (a Keceli Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökével) és Fekete Szabolcs kanonokkal. A templomban az intézmény pedagógusaiból álló Hétszínvirág Bábcsoport bábozta el a gyerekeknek Szent Márton történetét. Ezután zsíros kenyérrel és forró teával kínáltuk vendégeinket.

Az advent közeledtével karácsonyi vásárt rendezett minden óvoda és a bölcsőde is. Mikulást vártak, cipőt tisztítottak, daloltak, verseltek. A karácsonyt maguk között, zárt körben ünnepelték. Az intézmény biztosította, hogy minden csoportnak kerüljön a fa alá új játék is. A nyugdíjas és a gyesen lévő kollégákat hívtuk a Karácsonyi teadélutánra, ahol közös énekléssel teremtettünk ünnepi hangulatot. Itt búcsúzott el az aktív állományú közösségtől a nyugdíjba vonuló Dubai Lászlóné, a bölcsőde szakmai vezetője.

Szerencsére nincsen hiányunk, teljes a szakmai közösség! Az idén két pályakezdő óvodapedagógus, egy pályakezdő kisgyermeknevelő, egy pedagógiai-asszisztens és egy nyugdíjas óvodapedagógussal színesedett közösségünk.

Pályázatok.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nél sikerült a Keceli Német Nemzetiségi Önkormányzatnak nyernie egy pályázatot, aminek témáját a Márton-nap köré szerveztük. Szerettük volna minél színesebbé tenni ezt a rendezvényünket és tágítani a látókört a szent-mártoni üzenettel: a rászorulók megsegítése, jótékonykodás, szegények segítése. A pályázat eredményeképpen többek között kirándultak a dolgozók, a nemzetiségi csoportba járó gyerekek, zenés előadást hívtunk.

A Hétszínvirág Bábcsoport
Fejlesztések.

Az épületeket nem érintette fejlesztés az évben. Azonban szinte teljesen megújultak a játszóudvarok az előző évben és most. Mostanra lecseréltük a hintákat, mászókákat, rugós játékokat. A bölcsődében homokozókat telepítettünk.

Tervek a jövőben.

Befejezni a játszóudvarok felújítását: új homokozók beszerzésével. Nagyobb, átfogóbb tervezést és erőforrást igénylő feladat, hogy energetikailag is megújuljunk: két épületünk nincs szigetelve, nyílászárói nincsenek kicserélve. Két másik épületünk tetőszerkezete régi. A lámpatesteket is korszerűsíteni kellene, …. A felsorolást sokáig tudnám sorolni, ahogyan biztosan velem együtt sokan.

Képek: Kecel Város Önkormányzat Óvodája és Bölcsődéje Facebook-oldal

MEGOSZTÁS