A megújult és kibővült Akasztó Napközi Otthonos Óvoda és Minibölcsőde 2022 szeptemberében nyitotta meg kapuit a gyermekek előtt. A fejlesztésekről és az elmúlt hónapok programjairól Madácsiné Végh Edit intézményvezető számolt be hírportálunknak.

Akasztó Napközi Otthonos Óvoda és Minibölcsőde programja a “Nyitva van az aranykapu” családi nap 2022.10.11-én valósult meg, mely kapcsolódott az Akasztó Község Önkormányzat EFOP-1.5.3-16-2017-00102 Együtt egy szebb jövőért pályázatához.
Ennek keretében játékeszközöket vásároltunk: 1 db szenzoros labdakészlet, 1 db futóbicikli, 1 db bébi négykerekű, 6 db tüskés félgömb.

  • Magyar Népmese napja alkalmából a Vajaspánkó c. mesét báboztuk el a gyermekeknek.
  • MEGEMLÉKEZÜNK Az állatok világnapjáról, ellátogattunk egy falusi házhoz.
  • A Faluház szervezésében megtekintettük a Hüllő kiállítást.
  • Rózsás Viki zenés műsorán vettünk részt.
  • Egészség-hét alkalmából a Védőnő látogatott el hozzánk.
  • Megemlékeztünk a Márton-napról.
  • Készültünk az adventi időszakra.
  • Nevelő közösségünk számára elsősegély oktatást szerveztünk.
Hány gyermekkel kezdték a 2022/23-as nevelési évet?
-Hirdetés-

Intézményünkbe 107 gyermek jár jelenleg, mely létszám ingadozik. Oka, hogy a beköltözők és elköltözők száma folyamatosan változik.

Milyen pályázatokat nyertek, és mik valósultak meg annak köszönhetően?

A fentiekben leírtak és továbbá: A Szerencsejáték Service Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 714.985,-Ft adományozott az óvoda részére, mely összeget mosogatógép beszerzésére használtuk fel. Tálalókonyhánk berendezése jelentősen fejlődött a mosogatógép beszerzésével és megkönnyíti a konyhai feladatok ellátását.

Az Akasztó Napközi Otthonos Óvoda és Minibölcsőde szeptember elsején nyitotta meg „Aranykapuit” a gyermekek előtt. Akasztó Község Önkormányzata a TOP-1.4.1-16-BK1 és a TOP-1.4.1-19-BK1 pályázat keretében másfél év alatt valósította meg óvodánk fejlesztését, bővítését és minibölcsőde kialakítását. A támogatás összege minibölcsőde esetében 101 033 622 Ft, óvoda esetében 140 967 329 Ft. Nehéz időszakban valósult meg az építkezés, az árak elszabadultak, így a visszaköltözködéshez minden ügyes kézre, támogatásra szükség volt, hogy szeptemberben a gyermekek érkezésére minden apró részlet a helyére kerüljön. Nevelő közösségünk, szülői közösségünk részéről, a község lakóitól sok segítség érkezett, többek között párnák, kötények, plédek, tükrök, bútorok, kapudísz, festék, törölközőtartók, szappantartók, és sok–sok munka (festés, fúrás, költöztetés). Amit szeretnék kiemelni: az Al Inox Kft által szinte újjá született a tálalókonyhánk. Nagyon hálásak vagyunk, hogy a mai elvárásoknak megfelelő munkaasztallal (3 db) és mosogató állvánnyal gyarapodott intézményünk.

Magyar Falu Program támogatási forrásaiból 11 0396 063 Forint összegből fejleszthettük tovább intézményünket:
  • MFP-OJF/2020. kódszámú „Óvodai játszóudvar fejlesztése Akasztón” című pályázat keretén belül 2 974 038 Ft értékben elkészült az óvoda udvar automata öntözőrendszere,
  • Az MFP-OJKJF/2022 kódszámú „Óvodai játszóudvar, közterületi játszóterek fejlesztése”  pályázatunkból kombinált játék, ún. „kalandhajó” került megépítésre 64 m2 ütésvédő gumiburkolattal 3 447 366 Ft értékben.
  •  Az MFP-ÖTIK/2022  „Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése” című pályázatunkból 320 m2 térkő burkolattal láthatjuk el az óvoda bejáróját és parkolóit 4 974 659 Ft értékben.
Milyen terveik vannak a nevelési év második felére?

A 2022/23-as nevelési év számunkra a tanulás éve, hiszen a telephely megszűnt, egy intézménnyé olvadtunk össze, és a minibölcsőde is itt kapott helyet. A belső működési rendünk kialakítása hosszabb folyamat, és folyamatos korrekciókra van szükség az új tapasztalatok birtokában.

MEGOSZTÁS