A téli időszakban sokkal több ruhát viselünk, ezért kevésbé látszik rajtunk, ha ékszert viselünk. Előkerülnek a kiegészítők, a sapkák, sálak, kesztyűk. Nincs még egy olyan évszak mint a tél, amikor nagyon kreatívan lehet öltözködni.

Ebben a cikkben azokat a darabokat mutatjuk be, amik ilyenkor is mutatósak tudnak lenni. Valamint kitérünk arra, hogy mennyibe kerül a gyémánt ékszer jelenleg.

Elegáns kiegészítők a téli időszakra

-Hirdetés-

A jég, a hó és a zúzmara a tél képződményei sok művészt megihlettek már, a jégkristályokra emlékeztető nyakláncok és fülbevalók nem csak a téli kollekciókhoz hordhatók, egész évben viselhetők. A csillag, mint téli minta, szintén megtalálható az ékszer kínálatban.

A csillogás és a misztikusság a sötét hosszú téli estéket feldobó események mozgatórugói, hiszen az év végén az ünnepek közeledtével több eseményen jelenünk meg, ahol viselhetünk ékszereket. Elsősorban nemesfémeket, de nem kizárt a gyémánt kivitel sem.

Gyémánt árak

A csiszolt gyémántokat még napjainkban is emberek csiszolják fáradságos munkával, sok év gyakorlatával a hátuk mögött, a természetből származó nyers kövekből. Ezek a kövek évmilliárdok óta formálódtak és mindegyik különbözik a másiktól.

A mai fogyasztói társadalomban, ahol tömegtermékek vesznek körül bennünket, az hihetjük, hogy a gyémánt is ilyen, pedig nehéz kiválasztani a tökéletes darabot, ami sokáig fényes és csillogó marad. Sokan úgy gondolják, hogy a gyémántkő egy jelkép, egy üzenet a nőnek, hogy a férfi hosszú távra tervez.

Külcsín

A gyémántot 4 alapismérv szerint csoportosítjuk.

  • tömege,
  • a színe,
  • a tisztasága
  • és a csiszolás minősége szerint,
  • de számítanak az arányai is.

A sárga színű kövek olcsóbbak, míg a fehérért mélyebben kell a zsebbe nyúlni.

Belbecs

Ha megtetszett egy gyémánt, alaposan meg kell nézni, milyen a belseje. Amennyiben a kő erősen szennyezett, veszélyes lehet később, ha bármit kell tenni a foglalattal a kő elpattanhat, mert a szennyezőanyagok gyengítik a kristály szerkezetét.

Ha a kristályszerkezetben feszültség áll fenn, akkor is hasonlóan veszélyes a helyzet, minél kevesebb a zárvány a drágakőben, annál magasabb az ára is. Ha kis zárvány van a kőben, az még egyedivé is teheti, csak sok ne legyen, mert az ellenálló képesség rovására megy.

A gyémánt mérete vagy tömege

A csiszolás határozza meg a gyémánt tömegét, de egy tökéletes csiszolású gyémánt esetében összefüggés van az átlagos átmérő és a gyémánt tömege között. A kő értéke nem a mérettől, hanem a tömegtől függ elsősorban. Minél nagyobb tömegű a gyémánt, annál ritkább, tehát annál drágább.

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy a téli időszakban is lehet ékszert viselni, és ha valakinek megadatik, hogy gyémántot viseljen, akkor a Brillancy Webáruházban nagy választékban találni gyémánt ékszereket.

MEGOSZTÁS
Írta: vira