A település legnagyobb civil szervezetének közgyűlése – melynek a csengődi művelődési ház adott otthont január 20-án – Szmutka György elnök beszámolójával vette kezdetét.

Az elnök beszédében egyebek mellett kitért a 2022. év fontos eseményeire, melyeken részt vett a több mint 130 főt számláló egyesület képviseletében, s beszélt egy nem mindennapi sikerről is: egy eltűnt asszonyt a csengődi polgárőrök közreműködésével sikerült megtalálni.

Szmutka György elnök beszámolójával vette kezdetét a közgyűlés
-Hirdetés-

Szmutka György köszönetet mondott ifj. Kalocsai Ferencnek az egyesület anyagi támogatásán túl egy általa benyújtott nyertes pályázatért is.

A 2023. évi programok sorából örömmel emelte ki, hogy az elmúlt években elmaradt polgárőr bált idén március 4-én tervezik megrendezni, melyre invitálta is a tagokat.

Az ifj. Kalocsai Ferenc által készített pályázat sikerrel zárult
A résztvevők megemlékeztek a tagjaik sorából az elmúlt évben eltávozott Benkő Miklósról.

Három új tagot köszönthettek, akik emléklapot vehettek át: az elhunyt tag fiát és menyét, Benkő Zsoltot és Benkő-Kákonyi Krisztinát, valamint ifj. Franczia Istvánt.

Benkő Zsolt és Benkő-Kákonyi Krisztina – a polgárőrség kötelékében folytatva a családi hagyományt

A tiszteletbeli tagok sorában köszöntötték Benkő Miklósnét, id. Kalocsai Ferencet és Hordós Tibort, akik már szolgálatot nem kell, hogy teljesítsenek, de — mint az elnök fogalmazott – a tapasztalataikat, tanácsaikat a továbbiakban is köszönettel fogadja az egyesület.

Dr. Gszelmann Aliz jegyző és Pivarcsi Csaba polgármester mellett a rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Fekecs Dénes országos elnökhelyettes, a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Orcsik István, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja és járási koordinátora, valamint Herczeg Gábor rendőr alezredes, Kiskőrös új rendőrkapitánya. Herczeg Gábor bemutatkozott a csengődi polgárőrök közösségének, kiemelve, hogy szakmai pályájának fontos részeként tekintett és tekint a polgárőrségre.

Herczeg Gábor kiskőrösi rendőrkapitány szakmai munkájának fontos részeként tekint a polgárőrségre

A polgárőrség megyei és járási vezetője egyaránt elismerően szólt a csengődi közösségről, valamint méltatták az egyesület elnöke, Szmutka György kiemelkedő munkáját.

Munkája elismeréséért egyesületi oklevelet kapott a tagok közül Beke Zoltán, Hegedűs Attila, Kalmár György, Molnár István, Sáfár Zoltán, Szabó Emília, Szentgyörgyi Éva, Szentgyörgyi Krisztián, Vida Erika és Vizeli Miklós.

Dr. Fekecs Dénes Kiváló Polgárőr Jelvény elismerésben részesítette Hunyadi János, Kalocsai Ildikó és Kasza László csengődi polgárőröket, majd Kiváló Polgárőr Emléklapot adott át munkájáért Borbély Tünde, Franczia Istvánné, Görög Gábor, Hordósné Karácsonyi Anikó (kiemelt képen), Kákonyi János, Kiss László, Kiss Sándor, Szűcs László, Takács László és Tóth József részére.

Kasza László csengődi polgárőr Kiváló Polgárőr Jelvény elismerésben részesült
Pivarcsi Csaba polgármester köszönetet mondott a polgárőröknek az elmúlt évben végzett munkájukért, önzetlen helytállásukért és külön megköszönte Szmutka György elnök munkáját.

Kalocsai Ildikó titkár az egyesület pénzügyi gazdálkodásáról szóló beszámolóját követően a tagság szavazott a beszámoló, valamint a tagsági és pártoló tagdíjak változásának elfogadásáról.

A hivatalos részt követően az este kötetlen beszélgetéssel, jó hangulatú vacsorával zárult.
A hivatalos rész a szavazással zárult, melyet követően jó hangulatú estét töltöttek együtt a polgárőrök

Szmutka György elnök ezúton is köszönetet mond az egyesület minden támogatójának az anyagi és erkölcsi segítségért.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (62 db kép)
MEGOSZTÁS