A korábbiakhoz képest jelentősen csökkent a sérüléssel járó balesetek száma, de a még mindig három tucatnyi sofőr volt, akit ittas vezetésen értek tetten a rendőrök.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten harminckét anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Bár ez a számadat a korábbiakhoz képest nem csökkent, azonban csupán négy olyan baleset volt, amely könnyű sérülést eredményezett, és egyetlenegy, amely súlyosabb sérüléssel járt.

-Hirdetés-

Sajnos ismét volt egy olyan felelőtlen sofőr, aki ittasan okozott balesetet. A 35 éves férfi Kiskunfélegyháza belterületén nagy sebességgel hajtott be egy körforgalomba, ezért elvesztette uralmát a kocsi felett, ami sodródni kezdett, és nekiütközött egy másik autónak. A vétkes sofőrt az egyenruhások vér-vizelet mintavételre előállították, és a vezetői engedélyét azonnal bevonták.

Megyénkben a múlt héten 828 sofőr lépte át a megengedett sebességhatárokat. Velük szemben minden esetben bírságot szabnak ki, amelynek legalacsonyabb összege 30.000 forint. Az az autóvezető, aki 2023. február 2-án 9 óra 37 perckor Csengőd belterületén a megengedett 50 km/h helyett 114 km/h sebességgel vezette autóját, 130.000 forint közigazgatási bírságra számíthat.

Az ittas vezetések száma ismét jelentősen – 28-ról 36-ra – nőtt az előző héthez képest.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közlekedésrendészeti akciókat továbbra is napi rendszerességgel hajtják végre az elkövetkezendő időszakban is. Fő célkitűzésünk az ittasan vezetők számának a csökkentése, illetve a gyorshajtás, mint az egyik vezető baleseti ok megszüntetése.

… hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

Forrás, kiemelt kép: police.hu

MEGOSZTÁS
Írta: vira