Február 23 – 26. között rendezték meg a 45. Utazás Kiállítást, valamint vele egyidőben a 31. Budapest Boat Show-t a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A belföldi díszvendég ezúttal a BalatonBike365-Bringázz egész évben a Balaton környékén!, a külföldi díszvendég Madagaszkár, a kulturális díszvendég pedig a Liget Budapest Projekt volt. 

A Hungexpo legnagyobb, A pavilonjában megrendezett eseményen 34 ország több, mint 100 kiállítója vett részt. A 20 000 négyzetméteres pavilonban számos, utazáshoz kapcsolódó érdekességgel találkozhattunk: Budapest ZOO, fesztivál sziget, Karaván Szalon, E-Bike Teszt&Show, Afrika Expo. Megismerkedhettünk Madagaszkár, Marokkó, Algéria, Spanyolország, Ausztrália, Tunézia, Egyiptom, Málta és még számos ország látnivalóival, kultúrájával, gasztronómiájával. 

-Hirdetés-

Idén is az aktív turizmus, ezen belül az elektromos kerékpározás volt a fókuszban. Az E-Bike Teszt&Show-nak köszönhetően a látogatóknak lehetőségük nyílt kipróbálni 100 Ebike-ot egy külün erre a célra épített 3 000 négyzetméteres pályán.

E-Bike Test&Show tesztpálya, melyet a látogatók ingyenesen kipróbálhattak.

Ebben az évben is várta a látogatókat a Karaván Szalon, ahol 20 kiállító 45 járművel mutatkozott be közel 2 000 négyzetméter területen. 

Karaván Szalon

Az Utazás Kiállításon most először kapott helyet a fesztivál sziget, ahol több hazai fesztivál is megismertette programjait az érdeklődőkkel. 

“fesztivál sziget”

A belföldi díszvendég, a BalatonBike365 és partnerei közös, beach bár stílusú standon mutatták be a balatoni bringázás élményét, valamint teljes körű információt nyújtottak a Balatont és környékét kerékpárral felfedezni szándékozók számára. Az érdeklődőknek lehetőségük volt megismerni a térséget behálózó kerékpáros útvonalakat, információt kaptak a kerékpáros központok által nyújtott szolgáltatásokról, megnézhették a bérelhető kerékpárokat. 

A külföldi díszvendég, Madagaszkár 150 négyzetméteren felállított standon mutatkozott be az Utazás Kiállításon. A szigetországra a biológiai sokszínűség mellett a strand-, sport-, túra-, búvár-és luxusturizmus is jellemző. Itt található a világ 2. legnagyobb korallzátonya, 294 madárfaj, több mint 1 000 orchidea fajta, 4 800 km partvonal, nemzeti parkok, különleges rezervátumok. Madagaszkár az Indiai-óceán legjobb uti céljai közé tartozik, melyet a 2023-as évben sem érdemes kihagyni.

Forrás: hungexpo.hu

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS