Nemsokára újra a pályán is láthatjuk a magyar válogatottat játszani, ezért összegyűjtöttünk pár érdekes statisztikát a csapatról.

-Hirdetés-

A magyar válogatott jelenlegi keretéből 5-en is elérik a 10 millió eurós piaci értéket, ilyenre még sose volt példa. Szoboszlai 35 millióval kiemelkedik, után 14-el Szalai Attila következik, Sallai 12 millió eurót ér a piacon, Kerkez és Orbán pedig pontosan 10 milliót a Bet365 adatai szerint.

A válogatottnak 2004-ben volt a legtöbb debütálója, ebben az évben 28 új játékos mutatkozhatott be a csapatba. Például Torghelle Sándor, Hajnal Tamás, Leandro, Szélesi Zoltán, Juhász Roland, Huszti Szabolcs, Vanczák Vilmos stb. Közülük Juhász Rolandnak van a legtöbb válogatottsága 95-el.

A tavalyi évben 8 új játékos kapta meg a lehetőséget, a szórás pedig elég nagy volt az életkorokat tekintve, hiszen Vancsa Zalán személyében volt olyan játékos, aki még a 18. életévét sem töltötte be a debütáláskor, de Szappanos Péter például már 32 is elmúlt, amikor novemberben megkapta a lehetőséget Rossi mestertől. Amióta Rossi irányítja a csapatot, a Unibet információi szerint 31 játékos mutatkozhatott be a válogatottban, közülük a debütálásakor már majdnem 33 éves Cseri volt a legidősebb, és az imént említett Vancsa a legfiatalabb, de Balogh Botond, Kerkez Milos és Szoboszlai Dominik sem volt még 20 éves amikor pályára küldte őket az olasz szakember.

Az 1990-től megvizsgált idényekből 1998-ban zárt a legjobban a csapat, ekkor 2,22-es pont/meccs arányt produkáltak a játékosok, 9 meccsükből győzelmet aratta és csak egyszer szenvedtek vereséget. Ezen a listán a 2011-es és a 2015-ös év a második, ezekben az években 2 pontot szerzett meccsenként a csapat.

A magyar válogatott kapujába a jelenleg is aktív labdarúgók közül Cristiano Ronaldo talált be legtöbbször, a portugál klasszis 6 mérkőzésen 6-szor vette be a magyarok hálóját. Mögötte 2 játékos következik 3 góllal, a holland Lensnek ráadásul ehhez mindössze 2 meccsre volt szüksége, a még 41 évesen is aktív Ibrahimovic 6 találkozó alatt hozta össze ezt a 3 gólt.

MEGOSZTÁS
Írta: vira