2023.03.16-án délután a Természetismereti munkaközösség szervezésében megtartottuk a járási természetismereti vetélkedőt 5-6. évfolyamos tanulók számára. A szervezők Madarász Boglárka és Gmoser György tanárok voltak.

A versenyen összesen hét –3 főből álló- csapat vett részt a következő iskolákból: Izsák, Csengőd, Fülöpszállás, és a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola tanulói.

-Hirdetés-

A szakértő zsűri elnöke Nyúl Mihály, a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa, és tagjai Csatai Gáborné a Wattay szakgimnázium tanára, illetve Tuza Zsuzsanna, madárgyűrűző.

A szakértő zsűri

A gyerekeknek összetett feladattal kellett megbirkózniuk: egy tablóval érkeztek, melyet az év madaráról, a barkós cinegéről készítettek el. Egy feladatlap kitöltése után – melyre a 2023. év élőlényeiből kellett felkészülniük -, 6 perces prezentációt tartottak, melyet a többi csapatnak és a zsűrinek kellett bemutatniuk. Ennek témája: „Nemszeretem állatok”, szabadon választható félelmetes, vagy nem túl közkedvelt élőlényeket mutattak be, és próbáltak megkedveltetni, illetve elfogadtatni. A zsűri a három feladat együttes áttekintése alapján döntött.

Minden csapat ügyesen felkészült, jól teljesített, és nem utolsósorban bátran kiállt a többiek elé előadást tartani.

 

A dobogó első és harmadik helyére is az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola csapatai kerültek. 

 

  • „Kolon-tavi vidrapókok”: Horváth Botond, Mezei Ádám, Tóth Szilveszter,
  • és a „Lápi pócok”: Hajma Bálint, Kollár Nóra, és Brettner Hanna tanulók.

A második helyen a Bem Iskolás „Cinegék” végeztek: Hirsch Adél, Rékasi Viktória és Sári Lara, 6. b osztályos tanulók. 

Gratulálunk nekik!

Írta: Madarász Boglárka
Képek: Madarász Boglárka, Gmoser György, és Katzenbach Zoltán

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira