Varga Eszter fotográfus képeiből nyílt kiállítás „Keceli Mozaikok” címmel március 17-én a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Házban.
Varga Eszter fotográfus

Eszter, már gyerekkora óta érdeklődött a rajz, a festészet és fényképezés iránt. A hobbiként induló fotózás mára a hivatásává nőtte ki magát. Eleinte saját maga fejlesztette a tudását, valamint rutinosabb barátaitól tanult. Analóg technikával kezdte, majd 2004-ben vette kezébe első digitális kameráját. Munkáit korábban 2013-ban láthatta a közönség Kecelen. Akkor gyermekekről készült fotókat mutatott be. De az eltelt tíz év alatt számtalan fényképet készített a városról, melyeket most, e kiállítás keretein belül mutatott be.

-Hirdetés-

A vendégeket Forrai Ákos, Kecel város alpolgármestere üdvözölte. Továbbá köszönetét fejezte ki az alkotónak, hogy olyan különleges módon mutatja be Kecelt, ahogy talán eddig még senki más.
A folytatásban Czár Lászlóné előadásában hallgathatta meg a közönség Fitó Ica Keceli est című versét.
A tárlatot Pintérné Farkas Csilla költő nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy Varga Eszter számos hazai és külföldi elismerés és kitüntetés birtokosa, s műveit nem csak itt Magyarországon, hanem Spanyolországban, Olaszországban és Görögországban is láthatták már az érdeklődők. Éppen ezért méltán lehetnek büszkék rá Kecel lakói. A megnyitó zárásaként Fábián Ibolya, ­Isaac Albeniz Sevilla című művét játszotta fuvolán.

A tárlat megtekinthető a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Házban (6237 Kecel, Szabadság tér 17.) március 31-ig.

A fotók megvásárolhatók, a képek eladásából befolyt összeg 30%-át Eszter, a keceli Városgazdálkodási Csoportnak ajánlja fel, hogy ezzel segítse munkájukat, és ezáltal Kecel szépülését is.

Írta, képek: Ferró Zsófia

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira